Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hajdú Z120EK két éves villanyb...

Ajózsi kérdése:

Hajdú Z120EK két éves villanybojlerünk úgy kb.2-3 naponta leveri az éjszakai áram 16A-es automatáját. Felkabcsolva újra megy, de most már naponta leveri, a vizet azért felfűti, tehát totál zárlat nincs. Mi lehet a baj? Köszi a segítséget.

Figyelt kérdés
2013. júl. 1. 19:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
az a baj, hogy meg nem hivtal villanyszerelot
2013. júl. 1. 19:49
 2/11 anonim ***** válasza:

Valószínűleg szivárog.

Hívj szerelőt !

2013. júl. 1. 19:51
 3/11 anonim ***** válasza:

ha szivárogna akkor látná.. ahoz meghogy leverje ahoz ömlenie kellene.

a fütöbetét kezd test fele zárlatos lenni valószinű. és az ÉV relé ha van az old le. ha nem akkor a kismegszakító (nagyobb baj)

De lehet laza kábel is a falban..

ahogy az 1-es irta... villanyszerelő.. lehetőleg a profibbakbol mert a szomszéd jozsibácsi nem feltétlen fog rájönni

2013. júl. 1. 20:25
 4/11 anonim ***** válasza:
Az enyém szivárgott (nem ömlött) és ezért lecsapkodta. Kívülről semmi nem látszott rajta.
2013. júl. 1. 20:41
 5/11 anonim ***** válasza:

Az előbb nem írtam.

Ugyan ez a típusú bojler, kb. ugyan ennyi idősen.

(Nagy ötlet volt bele az olasz elektronika.)

2013. júl. 1. 20:42
 6/11 anonim ***** válasza:

Nemrég raktam össze 1 olasz bojlert. 3-4 nap után kezdett szivárogni a betét nyaka a forrasztásnál úgy hogy a burkolatnál észre sem lehetett venni. Szétszedtem az elektronikát tele volt vízzel!! Szóval tisztelt kérdező keress meg 1 kollégát amíg megrázó élményben nem lesz részed!! Csodálom egyébként hogy mennyire lebecsülik 1 áramütés hatását! Napok óta tudsz a hibáról kapcsolgatod a megszakítót,kockáztatod a családod és a te életed! Viszont szerintem 1 javítás még mindig olcsóbb mint 1 temetés.

Villszer

2013. júl. 1. 21:16
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem szivárog a bojler,a villanykábel egyenesen a kis megszakítótól jön.

Hőfokszabályzó cserét ajánlottak.

Villanyszerelővel beszéltem azt mondta sok minden lehet,valószínű"lassú zárlat"?!!!

Nos ezt old meg?

2013. júl. 2. 07:09
 8/11 anonim ***** válasza:
Másik szerelő !
2013. júl. 2. 19:40
 9/11 D.O.81 ***** válasza:

Üdv!

Ha nem szivárog és mégis működteti a védelmet, de csak akkor, ha be van kapcsolva, ott hibaáram folyik.

Ezt nagy valószínűséggel a fűtőbetétben keletkezett szigetelési hiba okozhatja. Ez azt jelenti, hogy a fűtőbetét valahol szivárog a föld irányába. Azaz a készülékház felé. Nem lennék meglepődve, ha a földelővezetőn 5-10A körüli áramot mérnénk üzem közben.

Tehát az életetek attól a zöld-sárga színű vezetéktől, és annak kötéspontjaitól függ!

Ezt w3dzz már jelezte, de ha a tötymörgés neked megéri a villamos balesetet, akkor csak szórakozz tovább, mi szóltunk!

Te döntesz! Max 30 papír vagy egy-vagy több élet, szerinted melyik az olcsóbb?

Üdv!

2013. júl. 3. 17:18
 10/11 anonim ***** válasza:

".. villanyszerelő.. lehetőleg a profibbakbol mert a szomszéd jozsibácsi nem feltétlen fog rájönni"

Én szóltam... ez egy szakma.. és ne ma villaagyszerelőké

2013. júl. 3. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!