Melyik klímát válasszam?
Ehhez sok adatot kéne tudni, hogy tanácsot lehessen adni.
A fogyasztás sem tér el, mivel a nagyobb teljesítményű is visszaszabályoz, és nem fog maxon működni.
"Alapvetően" a nagyobbat javasolnám, mivel abban tutira van tartalék az extrém meleg napokra.
Viszont 20nm-re tényleg felesleges a nagyobb, az sem jó ha túl van méretezve, mivel akkor meg on-off-osként fog üzemelni enyhébb napokon. Ugyanis egy bizonyos szint alá nem tud leszabályozni, és csak ki-be fog kapcsolni.
Mint írtam sokmindent kéne tudni: tetőtér-e a lakás, szélső-e, panel épület, mennyire süti a nap, milyen a szigetelés...mekkora a terület.
Alapvetően 30nm felett a nagyobb teljesítményűt venném, de ezt így önmagában leírni h_lyeség.
Igen, ha túl van méretezve, akkor enyhébb napokon on-offosként fog működni, ez a lehetőség fennállhat kis térben.
Csak a példa kedvéért egy 3.5kW-os klímára:
(felvett teljestményt írok)
Tud szabályozni 200-1000W-ig. Enyhébb napon lehet, hogy az a felvett 200W is sok. Ilyenkor kikapcsol, majd visszakapcsol 200W-ra. Persze nem mintha ez nagy baj lenne, csak így már nem inverteresként működik. Illetve amikor kikapcsol, olyankor fújja a párát a szobába, mivel nem hűt, csak keringeti a levegőt.
Ehhez sok adatot kéne tudni, mint írtam. Jó az ha van tartalék a klímába, de ha nagyon túl van méretezve az sem biztos, hogy jó. Pl. 20nm-es területre tényleg felesleges a 3.5-es, hacsak nem extrémek a körülmények.
Nem vagyok szerelő :)
Remélem kifogsz valami jó szerelőt, érdeklődj utána akár valami szomszédtól, hogy kik szerelték és elégedettek-e vele. Az a baj sajnos, hogy ilyenkor már a jó szerelők 3-4 hétre előre bevannak táblázva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!