Miért jön ki oldalt a gőz és a forró víz kávéfőzésnél?
Ilyen kávéfőzőnk van, még nincs egy éves.
Kávéfőzés közben a kávétartó "bigyó"-nál nem jó valami, mert kijön oldalt a forróvíz és a gőz, persze a kávézacc is kijön arra a nyomástól, és mindig tiszta retek lesz tőle minden.
Leszedtem már azt a szűrőjét is ahol kijön a gőz, de a tömítés tökéletes állapotban van. Arra gondoltam, hogy az a három izé kikophatott amibe ugye beletekerem és megszorul az a kávétartó.
Valaki tudna szolgálni valami jó ötlettel?
(bocsi a megfogalmazásért, de nőből vagyok és nem tudom mit hogy hívnak rajta) :-D
Vízköves a csőrendszere.
Egy tisztítás csodákra képes.
" de írta az útmutató hogy nem árt évente kiszedni belőle a követ."
2 havonta érdemes tisztítani. Egy év alatt úgy bedugul hogy vége. De akár 3 hónap alatt is ha kemény a víz.
Jó, holnap kivízkőtelenítem. Hátha...
Köszi!
Köszönöm a tippeket!
Igazából eszembe sem jutott most a vízkő, mert ha vízköves, akkor szenvedve nyomja ki a vizet és ki-be kapcsol közben. De ilyen gondja most nincs. Azért átnyomatok rajta egy adag vízkőoldót holnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!