Létezik olyan, hogy "KÖTELEZŐ szervíz otthoni klímaberendezésre"?
Amikor beszerelték nálunk a légkondit itthonra, a szerelő, aki a készülék márkaképviseletétől jött azt mondta, hogy amíg tart a garancia, addig fél évente kötelező szervíz vonatkozik a készülékünkre.
Ami azt jelenti, hogy fél évente ki kell őt hívnunk (még akkor is ha nincs gond a készülékkel) és ő megpucolja és átnézi, hogy nincs-e baja. Ez alkalmanként 8000 Ft-ba kerül nekünk, tehát NEM ingyenes!
A készülékre két év garanciát adtak, tehát 32 ezer forint kötelező szervíz díjról beszélünk!
Most telt le a fél év a vásárlástól számítva és épp ki akartam hívni a szerelőt, de előbb azért elolvastam a jótállási jegy teljes szövegét és a garanciafüzet teljes szövegét is. Kötelező szervízt SEHOL nem említenek bennük! Sőt! A garanciafüzetben a karbantartás rovatban azt írják, hogy a karbantartás teljes egészében a VÁSÁRLÓ feladata!
Át akart verni a szerelő? Olyan szolgáltatásért akar pénzt kérni fél évente, ami nem is létezik és nem lennék köteles érte fizetni és kihívni sem feleslegesen?
" a karbantartás teljes egészében a VÁSÁRLÓ feladata! "
Kihívsz egy szerelőt és megcsináltatod vele, aztán kifizeted. Ez a te feladatod.
Vagy ha magadnak meg tudod oldani, akkor a pénz a zsebben marad.
Valamelyik gyártó bizony előírja, hogy csak akkor érvényes a garancia, ha bizonyos időközönként a klímás cég aki szerelte, az karbantartja.
Például a Samsungnál ez évi 2 karbantartást jelent.
Én is gondolkodtam rajta, hogy megcsináltassam-e, mert én is tudok venni klímatisztító spray-t, és olcsóbban kijönne ugye. De akkor bele kell törődni, hogy ugrik az 5 év garancia. A karbantartás elmulasztása garanciavesztéssel jár! És ha garanciáztatásra kerülne a sor, akkor a karbantartást a Samsung karbantartási papír kitöltése mellett számlával kell igazolni.
ugyan ebben í cipőben vagyok én.
A gari akkor él, ha az évenkénti karbantartás pecséttel bepecsételik.
De: 10 szerelőből 9 csak itt-ott pucol,pedig a könyvben elvileg méréseket is kellene végeznie.
"10 szerelőből 9 csak itt-ott pucol,pedig a könyvben elvileg méréseket is kellene végeznie."
Így van: méréseket kéne végezni, nyomáspróbát csinálni, áramfelvételt nézni, beszívott és kifújt levegő hőmérsékletet mérni, alaposan fertőtleníteni, kültéri egységet alaposan tisztítani,portalnítani...stb...
Ehhez képest, ahogy írod 2-őt fújnak a beltéri hőcserélőjére, ennyi a fertőtlenítés és az összes munkájuk, mértek egy kifújt levegő hőmérsékletet, itt voltak 10 percet. Persze a nagy pénzeket egy semmitérő munkáért felveszik. Felháborító.
10 perc alatt keresnek annyit, amiért én 2 napig megyek el dolgozni reggel 06:00 órától délután 14:00 óráig. Hát így lehet jól élni.
És az ember rájuk van szorulva a gari miatt. Ha a klímám kibírja az idei 2. nyarat, én többet nem csináltatom meg a kötelező karbantartást, bízok benne, hogy 5 éven belül nem romlik el (ennyi lenne a teljes gari). A fertőtlenítést meg én megcsinálom alaposabban, a kültérit is letisztítom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!