Brennergyula kérdése:
Van egy Orosz KAMA 10 álló szivattyúm hamar felmelegszik, én arra gondoltam, hogy a szóró fejek miat de ha nem teszek rá semmit ugyan úgy fel melegszik mi okozhatja ezt?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 29. 22:53
1/7 anonim válasza:
Ha van ampermérőd akkor mérj áramfelvételt.Víz nélkül 1,5-1,8-nál több nem lehet mert akkor gond van a tekercsel vagy csapágyakkal vagy gyakori ok az is hogy két darab 15-ös szimeringet tesznek a 16-os tengelyre és ettől elég jól tud szorulni a motor.Egyébként amíg a kezed állja a hűtőbordákat addig ne törödj vele,ez természetes.
2/7 A kérdező kommentje:
Amper mérőm van csak nem igazán tudom használni de le írnád , hogy pontosan mit mérjek ha lehet ?
2013. máj. 1. 21:56
3/7 anonim válasza:
Először is váltakozóáramú (AC ~)ampermérő kell,ez fontos.Sok multiméter csak egyenáram ampert mér.Legegyszerűbb a villásdugót szétkapni,ezután egyik szálat visszadugod a konnektorba,a másik szálba beiktatod az ampermérőt(ha tudod melyik a fázis akkor azt mérd),a földelés vezetékét ideiglenesen kihagyhatod amíg mérsz,de utána kösd vissza rendesen,és persze mindvégig nagyon ügyelj hogy ne érj hozzá semmi fémhez,mert csúnyán megráz.Legbiztonságosabb ha legelőször áramtalanítassz mindent a villanyóránál,ezután összekötözgeted a fent leírt módon,majd elsétálsz visszakapcsolni az áramot,megnézed mit mutat az ampermérő,majd újra áramtalanítassz és visszakötsz mindent,így nem érhet baj,de ha nem vagy biztos magadban akkor inkább hagyd az egészet.
4/7 anonim válasza:
Mennyire melegszik fel egyébként? Ha kézzel megtudod fogni akkor még semmi gond sincs. A másik meg hogy ezt a szivattyút átemelésre tervezték tehát mennyiség van inkább mint nyomás.
Villszer.
5/7 A kérdező kommentje:
Szinte süt olyan szinten melegszik .Én ásott kútból szivattyúzom a vizet öntözésre .
Mondtak olyat is hogy mérjem meg azt hogy nem e zárlatos azt pedig úgy hogy egyik szálat a dug villán a másikat pedig a motor testén így tudom megnézni hogy zárlatos e az omot kellet mérni de nem mutatott semmit egyik dugvilla szálon sem mindenütt 0-lás volt .
2013. máj. 2. 14:49
6/7 anonim válasza:
Minél jobban szűkíted és minél messzebb nyomatod a vizet annál jobban melegszik.A szórófejektől valóban jobban melegszik a Kama,de bírnia kell,egyik ismerősöm 10 éve csak szórókkal használja őket és egyszer kellett csak hőkioldót cserélni.A legtöbb amit tehetsz hogy ne a tűző napon legyen a szivattyú,hanem árnyékban,és járjon a levegő körülötte,valamint a szóróig jó vastag tömlő menjen hogy ne vesszen a nyomás és ne erőlködjön feleslegesen.
7/7 anonim válasza:
Meg persze túl kicsi szórót se használj,vagy akkor többet kössél rá,mert különben megfojtod a szivattyút.Legalább 50-60 liter/perc meglegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!