A mikrohullamu suto tenyleg karos es "megoli" az etelt/italt?
Szia!
Nem öl meg az ételeket/italokat. A mikrohullámok veszélyesek önmagukban , de azok is csak akkor, ha 10 percig a mikró előtt állsz folyamatosan. Viszont csírátlanítja a bacikat. Lehet, hogy erre gondolsz.
Ennyi áltudományos marhaságot, komolyan! Emberek! Ez már nem a sötét középkor, hogy mindenféle hiedelemnek meg legendának be kelljen dőlni, meg lehet nézni könyvekben is.
Először is, a mikrohullámú sütő előtt nyugodtan tábort is lehet verni, ugyanis a mikrohullám nem tud kijönni belőle. Ha kijönne, észrevennénk, ugyanis a mikrohullám semmilyen titkos hókuszpókuszt nem csinálna velünk, hanem ugyanazt tenné, amit az étellel: felmelegítene minket. Vagyis ha odateszed a kezed és megégeti mint a forró sütő, akkor a mikrohullám kijött, ha meg nem, akkor nem.
A mikrohullám nem képes az étel sejtjeit jobban eldeformálni, mint a sütés-főzés. Egyáltalán, mi az, hogy az étel sejtjei, és mi az, hogy eldeformálás? És milyen bajunk lesz a deformált sejtektől? Na nézzük sorra.
Az ételek más élőlények részei. Növényi vagy állati eredetűek, és minthogy a növény meg az állat eredetileg sejtekből állt, így az ételben is ott vannak a sejtek, amíg nyers. Igaz, hogy a halál után ezek a sejtek eléggé megváltoznak, és már kevésbé hasonlítanak élő mivoltukra, de azért valamennyire igen. Főleg a növények.
A zúzás, turmixolás, összerágás, és a gyomorsav végleg elbontja sejteket, így igazából majdnem mindegy, hogy azok a sejtek még egyben voltak-e mikor a tányérunkra kerültek, vagy nem.
A sütés-főzés is rendkívül "eldeformálja" a sejteket, ugyanis a hőhatás miatt a sejtek alkotó elemei nagyon megváltoznak. Éppenséggel mindegy, hogy a hőt mikrohullám, vagy gáztűzhely adja-e.
A csírátlanító hatás is amiatt van, hogy megemelkedik a dolgok hőmérséklete, semmi egyéb titok nincs benne. Azaz egy mégis. A mikrohullám a vizes dolgok hőmérsékletét emeli, a tűz pedig az egész edényét. A kórokozók pedig vizes dolgok. Ha egy üres poharat beteszel a mikróba, akkor az azon levő bacik (nem látszódnak, de bennük víz van), megkapják a maguk hőhatását anélkül, hogy az egész pohár átmelegedne, ugyanis a mikrohullám csak őket fogja felmelegíteni. De őket viszint nagyon. Semmi misztérium nincs benne.
Szia!
Kedves utolsó! Te tényleg nagyon művelt és tájékozott lehetsz, ha a "pórnépet" leinted. De attól, hogy nem jön ki a mikrohullám, még van hatása. Akkor a számítógépnek, meg a tv-nek sincs elektromágneses mezője, mert ugye nem látom...:) Lehet hozzászólni, értelmeseket írni, de ne ess rögtön neki a válaszadóknak!
Egy ismerősöm Pakson dolgozott az erőműbe. Hazavitte azt a kütyüt ami a ruhájukon és méri a sugárzást. Hát a mikrónál mért sugárzást.
Ezt ő mesélte úgyhogy ne essen nekem senki emiatt az info miatt.
12:48
"Akkor a számítógépnek, meg a tv-nek sincs elektromágneses mezője, mert ugye nem látom...:)"
Nem azt mondtam, hogy NEM LÁTOM tehát NINCS, tanulj már meg olvasni. Nyilván nem mondanék ilyet. Azt mondtam, hogy NEM JÖN KI, tehát NINCS. MOndok egy példát: A ketrecben levő kutyának van foga, de amíg kívül vagyok, nem tud megharapni. Vagyis nem azt állítom, hogy egyáltalán nincs foga, csak hogy a ketrecen kívül nem harap. Remélem érted a különbséget.
Lehet hozzászólni, értelmeseket írni, de ne ess rögtön neki a válaszadóknak!
12:54
Ez érdekes, mert a mikrohullám nem is radioaktív, tehát még ha ki is jönne a sütőből, se értem hogy miért színezi el az érzékelőt. Az ismerősöd persze biztosan igazat mond, de azért szerintem próbálok szerezni egy röntgenfilmet és letesztelni a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!