Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mitől forral egyre hangosabban...

Zanettka kérdése:

Mitől forral egyre hangosabban a vízforraló?

Figyelt kérdés
Vízkőtlenítem rendszeresen, nem melegít feltűnően lassabban, csak sokkal zajosabb a víz sistergése. 5 hónapos a gép.

2013. febr. 9. 13:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez a jelenség mindenképpen a vízkőnek tudható be.

Azért zajosabb vízköves fűtőszállal mert a vízkő a fűtőszálnál jobban felhevül ezért gyorsabban hozza forrásba a vizet és szinte állandóan forr a víz-míg tiszta fűtőszál esetén 80 fok körül lekapcsol a fűtés így nem zubog(forr) a víz.

2013. febr. 9. 14:28
 2/2 anonim ***** válasza:
Én eddig amit láttam vízforraló, azok nem kapcsoltak le 80 foknál. Pont az a lényege, hogy felforralja a vizet. A lekapcsolást egy bimetállal oldják meg, amit a tetőről levezetett gőz aktivál. Persze lehet más elvű is, de én csak ilyet láttam eddig. De a zajosabb működés mindenképp vízkőre utal. Ecettel, vagy citromsavval forrald át.
2013. febr. 9. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!