Milyen porcukor darálót érdemes venni, ami nem fog leégni az első héten?
Ez is jó ,de még az egyszerűbb ,mint mondtam az "békebeli"is.Ezekkel a biztonsági kapcsolósokkal az gond,hogy elég hamar tönkremegy ,az általában műanyagalkatrész,ami a biztonsági kapcsolót működtetti.De mivel így megbonyolították egyből 2-3 ezerrel többet kérnek érte,pedig csak alkoholista háziasszonyok miatt csinálták,nehogy ledarálják az újjukat.
Persze ,ha ilyent akarsz venni ,akkor ezt veszed.
Igen,a régi háztartásokban ott van ez a "fatengelyes" egyszerű kávédaráló.Ócskapiacokon lehet látni ilyent ,de csak úgy szabad érte pénzt adni,ha ki van próbálva.(Éles magas hangon kell működnie akár 1 percen át is.)
Mint mondtam ,minden háztartási géppel ezt csinálták a fejlesztők.Természetesen jó ha bevezetik az új technikai fejlesztéseket ,de sokszor ezek öncélúak,parasztvakítások,jól megdrágítják a cuccot,nem javíthatók,vegyél újat stb.Egy háztartási darálónál nem sok minden indokolja a fordulatszám szabályzást,viszont jól hangzik,jó drága és hiba esetén biztosan kuka lesz.
A múlt héten került hozzám javításra egy ilyen nagyon elektronikus,nagyon biztonsági kapcsolós daráló.Már szétszedése a műanyag bepattanó,nem látható körmök miatt nagy feladat.A biztonsági kapcsolója egy miniatűr (2.5 mm !) nagyon komoly helyekre tervezett mikrokapcsoló,de a működtetője ,amit a háziasszony kézi ereje a fedél segítségével mozgat már csak egy kis műanyag bisz-basz ,amit egy forró pákával oda melegíttek egy kinai pincében.
Az egész gép 12-15 e Ft a boltban.Szóval ha veszel ,nagyon meg kell vizsgálni azt a pontot ,ahol az úgynevezett biztonsági kapcsoló kapja mechanikai izgatást.
Csak a legegyszerűbbet kell megvenni akkor ha látszik a mechanika megbízhatósága.
Nekem ilyenem van:
Reklám helye: [link]
és ez még sose okozott gondot. Azt vedd figyelembe, hogy nem lehet folyamatosan nyomni a gombot, mert akkor bármelyik leég.
De egyet értek, ha elfogyóban van, akkor vásárláskor én is hozok mindig fél kiló porcukrot, bár mi nagyon keveset használunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!