Új kenyérsütőmben eddig minden alkalommal elég furcsa alakú lett (az amúgy finom és ropogós) kenyér. Leginkább egy cica-fejre hasonlitanak a szeletek (a felső sarkok kiállnak), azaz a kenyér teteje középen behorpad. Mi lehet a probléma?
Semmi, ezzel rendes kenyeret nem tudsz sütni, mert lassan melegíti fel, és alulról kel meg. Dagasztani nagyon jó, kalácsot sütni nagyon jó.
ha kenyeret akarsz, akkor dagasztasd meg vele (dough program) majd ha kész, borítsd át egy tálra, hagyd újra megkelni, vagdosd be, vizezd be, és tedd be 220 fokos sütőbe 10 percre, majd vedd le 175 fokra 50 percre. A sütőbe tegyél vizet is egy tálban. Elektromos, légkeveréses sütőt használj, a kenyér nagyon jó lesz!
Túlkelt a tészta.
Ha szép kenyeret akarsz,akkor kézi programot állíts,hagy ki a sütés fázist!Kelesztés után vedd ki ,kicsit dolgozd kézzel és tedd pihenni egy hosszú kosárba,200-220 fokos sütőben süsd 45 percig!a tésztát 5 perc sütés után tegyél egy lábasban vizet a tepsi alá!
Lehet azzal sütni!
A több só hozzáadásával kísérletezz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!