Segítség! Olyantól aki Vateráról már kapott hibás árut és az eladó nem hajlandó a problémát orvosolni, ez ellen jogilag, vagy bármi hatásos módon fellépett! Mit lehet tenni?
A terméket használtan, de hibátlanként hirdetve vettem meg!
Ennek ellenére a készülék motorja csapágyas, büdös, leégett szaga van, használhatatlan. A termékért 10.000,- forintot fizettem. A járulékos költségeim, ha javíttatni akarom jóval meghaladják összességében a 20.000-et. Az eladó hárít, tagad mindent, nem veszi vissza, nem javíttat, és még ő rágalmaz, sérteget, hitelemet rontja.
Ismerem a vatera álláspontját, sablon levelét, hogy polgári peres út, meg jó és rosszhiszeműség és visszavételi kötelezettség, illetve hallottam az EU-s szavatosságról, garanciáról...
Érnek ezek bármit is, van aki tudja a pontos paragrafust, bekezdést? Tényleg van ilyen?
Hiába jeleztem írásban a jogi út meglépését, nem hatotta meg... Hogyan tovább?
E-mailek bizonyítják, hogy az eladó rosszhiszeműen járt el, becsapott, kárt okozott nekem.
Pontos címét nem tudom, telefont nem veszi fel.
Szia!
Tényleg csak peres út áll előtted, de az eljárás hosszúsága illetve a perköltségek miatt ez teljesen ráfizetéses dolog. Ekkora összegnél sajnos nem nagyon tudsz mit tenni, mert még nagyobb lesz a károd.
Ő is pont ezt gondolja: haa, egy tizesér nem fog a bíróságra rohangálni a kis kötsögje, hej én vagyok a király, hogy átk_rtam!
Én azért utánaszaglésznék, hol lakik a pali és egy szép sötét éjszakán bedobálnám az ablakait. Csak úgy oktató jelleggel. Arra persze vigyáznék, hogy le ne bukjak :)
Szia ! A lányom kb. egy éve küldött előleget, majd megelőlegezett postaköltséget,miután nem kapott semmit,-
néhány keresetlen szót - kitiltották a vateráról !
Erről ennyi a véleményem - gyorsan felejtsd el, és csak
személyesen fizess, megtekintve !, ha túl messze van az eladó, inkább várj! üdv.: bi
Sajnos ilyen esetben a törvények paragrafusok csak elvben léteznek, mert ahogy fentebb is írták gyakorlatilag ekkora összeért nem érdemes perelni.
A vatera meg csak a házirendjébe tud szigorúnak mutatkozni,de a valóságba senkivel kapcsolatba nem foglal állást és nem szankcionál. Fizesd ki a hirdetést és mossák kezeik.... Ezért kamu az összes ilyen és ehhez hasonló oldal dumája, hogy ellenőrzött adás vételek, eladók és vásárlók... uggyan kérem....
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nem várok sokat, de pár lépést biztosan megteszek, hisz jelentkezett egy ügyvéd ismerős és mondta, hogy segít egy kicsit észhez téríteni, lesz, ami lesz :)
Illetve van egyéb tippem is, de ez már kevésbé publikus! ;)
Én hónapok óta hirdetek egy Ps3-at,3éves,az 1éves garanciája ugye lejárt.Féláron hirdetem mint amibe kerül,ráadásul kb 1napot volt összesen használva.Anno megvettem azért hogy csak legyen.
A múltkor felhivott egy fazon,hogy érdekelné,de garanciát adok e rá? Mondom miféle garanciát? Hát olyan 2-3 hónapot,mert máshol igy szokás.Elküldtem melegéghajlatra,mégis mit gondol? Eljön,kipróbálja,megfelel,kifizeti aztán tschüss.Majd gondolja hogy én 3hónapig csücsülök a pénzen,és történetesen ha nála tönkremegy majd még vissza is veszem?
Mondom,haver,ha garanciálisat akarsz ott a Media Markt,veszel újat,aztán jónapot.
Az ember esze megáll komolyan.
Nagymértékben függ attól, hogy mit tehetsz, hogy fix áras termék volt, vagy licitálással nyerted el a megvásárlás jogát.
Számodra a fix ár a kedvező, akkor ugyanis törvényes elállási jogoddal élhetsz.
Ha az elállási jog megillet, akkor mihamarabb, 8 napon belül a Vatera oldalon az üzeneteknél kell jelezni, hogy elállsz a vásárlástól. És emailt meg sms-t is küldenék.
Ha nem fix áras a termék, hanem liciten nyerted, akkor az elállási jog nem illet meg, és neked kell bizonyítanod, hogy a termék hibásan érkezett (nyilván az eladó meg azt állítja, hogy hibátlan volt, amikor elküldte és Te égetted le)...
Mindkét esetben nyilván a rendőrségi feljelentés szóba jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!