Mennyi számít nagy fogyasztásnak egy mosógépnél?
Kb hány liter számít soknak?
49 liter sok?
Ha jól tudom, ma már minden mosógép legalább A energiaosztályú, illetve jobb: A+...jelölések.
Már a régi Whirlpool gépünk is viszonylag energiatakarékos volt a 70 liter vízzel. A nagyon régiek zabálták a vizet.
Úgy gondolom, hogy nincs jelentősége:
nálunk 1000 liter(1m3) víz csatornadíjjal 800Ft. Tehát 10 liter víz 8Ft.
Tehát az, hogy Te 50 vagy 40 liter fogyasztású gépet veszel, az mosásonként 8Ft-ot jelent. Valahol sokkal olcsóbb a víz, mint nálunk, ott meg ugye ennyit sem.
Értelmetlen a pénz miatt ezt számolni, mert nem lesz semmivel sem több-kevesebb pénzed ez miatt.
Én amikor vettem gépet, az volt a cél, hogy minél több vizet fogyasszon. 56 litereset kaptam.
Lehet, hogy 56 liter a fogyasztása, a tesóm Samsungja meg 40 literes,de a mi 56 literes gépünk sokkal jobban is mos. Jobb illatúak a ruhák, jobban mos, jobban kiviszi a mosószert öblítésnél. Jobban kíméli a ruhákat, mivel több benne a víz, és a ruhák nem csapódnak annyira a dobnak.
Kérdés, hogy minek veszel mosógépet? Hogy spóroljál 8 Ft-ot mosásonként, vagy hogy normálisan mossál?
Nem azért kérdeztem, ez csak elméleti kérdés tudásszerzés céljából :)
De köszi a kimerítő választ! :)
Aha, értem:
hát úgytudom, hogy a leggazdaságosabb gépeknek a Samsungok számítanak a 40liter fogyasztással. Ennél kevesebb fogyasztású gépet, még nem láttam.
A mi LG-nk is "A" energiaosztályú, de 56 literes. Nem cserélném el a nővérem Samsungjára, sokkal alaposabban mos, jobban kiöblít...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!