Milyen gyártótol érdemes mosógépet venni?
Siemens, Bosch, AEG, ezek kicsivel az Electrolux-Zanussi fölött vannak minőségben, és még megfizethetőek. Persze, ezeknél is előfordulhat hiba, de sokkal ritkábban, mint a legalját jelentő Whirlpool, Indesit márkáknál.
Tudtommal a felültöltőseknél valamivel ritkább a hiba, a két oldali dobfelfüggesztés miatt stabilabbak, míg pl. elektronika tekintetében egyformák.
Átlagban az is kibír 5-6 évet, vagy ha szerencséd van, 10-et is. Működését tekintve nem rossz.
Az enyém 11-et bírt, ami most adta meg magát, de azóta sokat romlott a minősége.
Viszont már az enyém is rozsdásodott 2 éves korában, de én voltam a hibás, mert víz érte. :)
Nekem 10 évet ment hiba nélkül, 5 fős családban. Egy héten egyszer volt mosás, szombaton vagy vasárnap és reggeltől estig ment a gép. 5-6-7 adag ment ki egy nap alatt 2 órás programokon, minden menet fullon téve ruhákkal. Szóval jól bírta. Kizárólag penészesedés miatt cseréltük le. Nem tudtuk belőle kiírtani a penészt, ezért cseréltük le egy LG-re.Egyébként a penész már 2-3 hónap használat után megjelent. A mostani LG-nk elmúlt másfél éves, de még semmi penész nincs benne. Sok Whirlpool gépnek volt ez a jellegzetessége, és állítólag ezen javítottak az újabb gépein, állítólag már nem penészednek.
Én azt mondom nem csináltál rossz vételt, remélem tartós lesz. Én 75-80.000Ft-ig vállalnék be Whirlpoolt. 100.000Ft körül már inkább Electrolux és LG gépeket ajánlom.
"...régebben minden ezerszer jobbra volt megcsinálva..."
Ez hülyeség, a mai dolgok sokkal tartósabbak, persze vigyázni kell mindenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!