Autómata mosógépben hogyan kell csapágyat és szimeringet cserélni?
Nézd nem rossz indulat, de ha meg kell kérdezned akkor szerintem hívj szerelőt.
Egyrészt gyártó/típusfüggő másrészt szerintem lépésről lépésre nem nagyon fogja senki sem leírni itt 5 mondatban.
Egyetértek a druszámmal, tényleg nem játék, mert áram és víz veszélyes közelségben van egymáshoz...
Viszont ha mégis nekiállnál, akkor az első lépés az áramtalanítás (habár nincsenek akkora feszültségek mint egy képcsöves TV-nél, azért érdemes figyelni a kondenzátorokra, képesek lehetnek még a konnektorból kihúzás után egy darabig áramütést okozni), utána a burkolat megbontása, onnan értelemszerűen bontani tovább, hogy hozzáférj a cserés alkatrészekhez.
A csapágyak és a szimmeringek is szabványalkatrészek, így a kiépített darab alapján (hacsak nem valami minden nemzetközi szabványt figyelmen kívül hagyó kínai cég gyártotta) tudnak adni a legközelebbi csapágyboltban másikat.
A csapágyakra a beépítésnél kell vigyázni, a "kalapács oszt adjneki" megoldással tönkre is lehet tenni ha rossz helyre ütsz.
Szóval bizonytalanság esetén inkább a szerelő - bár ezt nem biztos hogy vállalják helyszíni javításban.
csináltam egy videót is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!