Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ha a szendvicssütőt vízzel...

Ha a szendvicssütőt vízzel mostam el, azt még be lehet dugni áramba ebben az életben?

Figyelt kérdés
Nagy hülyeséget csináltam,mert nem gondolkoztam. Utólag döbbentem rá,hogy lehet,hogy ezt nem így kellett volna. Lecsukható tetejű szendvicssütőm van,amire rácsukom a tetőt,és mintát süt a szendvicsbe. Egy vezetéke van,azzal dugom az áramba. Mivel három éve,mióta megvettem,nem volt kitakarítva,szépen rá volt égve minden,ezért gondoltam,kitakarítom. Vakargatni kellett rendesen,ezt mosószeres szivaccsal csináltam. Hanem utána simán a folyóvíz alá raktam,és úgy öblítettem le a szivaccsal a dzsuvát,mint bármely más edényt. Lehet,hogy ezt nem kellett volna. Most ki van téve száradni,a konnektor közelébe se megyek vele. Két hétig amúgy sem használnám,mert karácsonykor nem melegszendvicset fogok sütni. De vajon kiszárad belülről is (ha esetleg befolyt a víz,ami tuti) ennyi idő alatt annyira,hogy valaha is áramba merjem dugni még egyszer? Mit csináljak vele? Ha van esetleg villamos szakember is itt,az ő válaszát is megköszönném.
2012. dec. 20. 03:15
 1/3 fúróferkó ***** válasza:

"Utólag döbbentem rá,hogy lehet,hogy ezt nem így kellett volna."

A lényeg,hogy ,ha kicsit későn is de rájöttél valamire.

A kisgyermek is így tanulja meg,hogy amibe ételt készítünk,használat után azonnal letisztítjuk,villamos készüléket lehetőleg nem vízzel.

A lényeg:tartsd nyitott állapotban,fűtőtest mellett,nem túl melegen!kiszárad magától ,de a legközelebbi használatkor nyitott állapotban ,amikor már nem fogod

dugd a konnektorba, a felfűtés alatt biztosan kiszárad!

2012. dec. 20. 06:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Én biztos nem tartozom a normális emberek közé, de volt már egy pár dolog amit elmostam vízzel, mosószerrel. Komplett rádióbelsőt trafóval együtt sikáltam tisztára, a konyhai melegfúvót is. Tisztán sokkal könnyebb javítani, mint ha tiszta dzsuva. Nem buzdítani akarlak ilyesmire, sőt, nyugodtan kerüld ezt el.

DE ha már elmostál valamit, amiben kering az áram, törölgesd el, és legalább két hétre el kell felejteni, addig had száradjon. Ha nagyon egyben van, adj neki három-négy hetet. Utána nyugodtan használhatod tovább. A lényeg, hogy hagyj időt kiszáradni.

2012. dec. 20. 09:04
 3/3 anonim ***** válasza:

Radiátoron megszárad néhány nap alatt.

Ahogy az előttem szóló, én is pucoltam tévét slaggal, a belsejét is, a napon 2 nap alatt megszáradt nyáron.

A mai napig üzemel.

2012. dec. 20. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!