A villanyórám el fogja bírni az új tűzhelyemet?
Figyelt kérdés
Gáztűzhelyemet akarom lecserélni villanytűzhelyre, de nem tudom, hogy bírni fogja-e az óra a terhelést, vagy ha használom, akkor a többi "áramfogyasztót" le kell kapcsolnom?2012. dec. 10. 07:46
1/11 anonim válasza:
mi ezt honnan tudjuk?
hívj ki egy villanyszerelőt, és kb 1 perc alatt megmondja, ha megnézte a vezetékeket, kismegszakítót.
2/11 anonim válasza:
Ha egy körön vannak, akkor 230x16=3680, ennyi amper terhelés érhet egy ágat, ha minden rendben van.
4/11 anonim válasza:
"Ha egy körön vannak, akkor 230x16=3680, ennyi amper terhelés érhet egy ágat, ha minden rendben van."
Mi van?! 3680 Amper?
Vagy a 16-ra gondoltál? Nálam 20 Amperes kismegszakító van, miért terheljem kevesebbel?!
5/11 anonim válasza:
Wattot akartam írni, ennyi wattot bír el a kör 16-os megszakítóval. Ha 20as van, akkor annyival szorzod a feszültséget. Ez persze akkor igaz, ha minden vezeték rendben van a falban.
6/11 anonim válasza:
"Ez persze akkor igaz, ha minden vezeték rendben van a falban."
2,5-es MCu van nálam, az órától az elosztóig meg 6-os.
Amúgy valóban hülye a kérdés, mert így semmi értelmeset nem lehet rá válaszolni.
7/11 anonim válasza:
Villanyszerelonek kell feltenni a kerdest, aki megnezi es valaszt is ad a kerdesedre, ez villany, amivel jatszani nem lehet!
8/11 anonim válasza:
ha látnám én is megtudnám mondani hogy elbírná e pedig nem vagyok villanyszerelő.
9/11 anonim válasza:
Nem a villanyóra kell elbírja a terhelést hanem a vezetékek a falban !
10/11 anonim válasza:
"Nem a villanyóra kell elbírja a terhelést hanem a vezetékek a falban !"
Cseszheted, ha a vezeték elbírja, és az óra kismegszakítója leold! Mind a kettőnek elég "erősnek" kell lennie!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!