Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Tapasztalatokat szeretnék...

Tapasztalatokat szeretnék mosógépügyben!?

Figyelt kérdés
Indesittől tényleg minőségileg jobb az Ariston (Hotpoint)?

2012. dec. 9. 17:03
 1/3 A kérdező kommentje:
Indesit elöltöltős van. Málik szét, ez nem is kérdés annak aki ismeri, viszont van rajt vagy 16 program. aranyos a samsung meg kicsi pl. de van rajta 6 program és kifújt. Pedig a kímélő, időfelező programok igen hasznosak tudnak lenni....Szóval ha már "magasabb" kategóriásnak van titulálva a Hotpoint, érdemes venni? Arra kennek elég festéket?
2012. dec. 9. 17:06
 2/3 anonim ***** válasza:

Igen, jó látod a Samsung gépekből csak a drágát(legalább 100 ezer Ft felett, de inkább 120 ezerFt) érdemes venni, mert az olcsó gépein még egy kímélő program sincsen. Nővéremnek is Samsung 60.000 Ft-os gépe van, kb. 6-8 programmal, de nincs kímélő, és ez a pár program is szinte ugyanaz. Pamut: erősen szennyezett ruhákhoz, Intenzív program: erősen szennyezett ruhákhoz, Baba ruha program: erősen szennyezett ruhákhoz. Mikor megláttam, mondom oké, de nincs valami kímélő? Hát igen, nincsen. És tényleg a programok teljesen ugyanazok, ugyanazzal a vízszinttel, gyakorlatilag csak a hőfok és az időtartam váltakozik a programok állítgatásával. Olyan, mintha 1 program lenne, és változtathatnék, hogy hány percig mosson a gép és milyen hőfokkal. Elég gagyi a programválasztéka, pedig maga a gép amúgy megbízható és jól működik, nem penészedik, mint a régi Whirlpool.

Szóval Samsung az drágább kategóriában jó.

Régen Whirlpool-unk volt, semmi gondja nem volt elektronikailag, de nekünk is, mint sok más embernek, penészedett, ez miatt cseréltük le. A mostaniakban állítólag kijavították ezt a problémát, és amúgy nagy a programválasztéka.

Mi másfél éve LG-t vettünk, nagyon bevált gép. Szépen mos, halk, nem penészedik, jól kiöblíti a mosószert, bár nem hiper-szuper energiatakarékos, mint a Samsung gépek, szóval több vizet használ, de jobban is mos, és főleg jobban öblít. Amúgy meg nem azért vettem mosógépet, hogy spóroljak, hanem azért, hogy normálisan mosson, és leszarom mosásonként azt a +16 liter vizet, de legyen az a ruha alaposan kiöblítve.

Sok programot tartalmaz, valóban különbözőek, különböző vízszinttel, nem csak ilyen "álprogramok", amik valójában ugyanazok (Samsung esetében). A mosószert rendelni szoktam hozzá, német Lenor mosógéllel mosok és német Ariellel, öblítőnek német Softlan vaníliát vagy német Lenort használok. Olyan illatuk van a ruháknak, hogy mondták munkatársak, hogy húzom magam után a vanília illatot :)

Ja, zuhanyzó mellet van másfél éve, eddig nem rozsdásodik, eddig bevált. Haveromék LG gépe 6-7 éve működik hibátlanul, semmi rozsda.

Ariston (Hotpoint) gépeket nem ismerem.

Összefoglalva: olcsó gép vásárlása esetén Zanussit vennék, sok programválaszték miatt.

Közepes 100.000 Ft körül nálam 2 márka jöhetne számításba:

sorrend is: LG, Electrolux. Én LG párti vagyok, de az Electrolux is szimpatikus volt, sok programválaszték szintén.

Felső kategóriában(160.000Ft-ig) pedig LG és Samsung gépeket vállalnék be.

Ennél drágább mosógépet pedig nem vennék, mert egy idő után úgyis koszos, trutyis lesz, és inkább 5-6 évente van egy új, tiszta gépem 100.000Ft-ért, minthogy kiadjak 500.00Ft-ot egy Miele gépért, és 5-6 év után már ebbe is lerakódások lesznek, hiába került ennyi pénzbe.

Whirlpool: ha valóban sikerült valamit tenniük a penészesedés ellen amit már több embertől hallottam, akkor szerintem ajánlott lehet a Zanussi, LG, Electrolux márkák mellett.

2012. dec. 9. 22:19
 3/3 xotom ***** válasza:

Nem sok különbség van, a minőség alja.

Elektrolux csoport: AEG ha sok pénzed van, Elektrolux ha van, de nem olyan sok, és Zanussi ha kevesebb.

Megbítható a Bosch és a Siemens is.

Tetszenek nekem is a Samsungok és LG-k, de nincs tapasztalatom, és nem akarok bizonytalant ajánlani.

2012. dec. 10. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!