Ha egy hősugárzót .5 órán kersztül működtetek egyesen akkor fogyaszt többet vagy ha pl: 15 percenként ki be kapcsolom?
A ki-be kapcsolgatás energiatakarékosságból sem jó de a készülék is jóval gyorsabban amortizálódik (nem csak a kapcsoló kopik el) szóval vehetsz majd új gépet, így pláne kérdéses a spórolás.
Kérdés, hogy mennyit használjátok a garázst erre a célra, lehet, hogy megérné átgondolni, hogyan lehetne jobban hőszigetelni a helyiséget.
Esetleg a hősugárzó célzott használata lenne a leghatékonyabb: nem az egész garázs befűtése lenne a cél, hanem ahol éppen vagy. Régen voltak parabola-hősugárzók, azzal nagyon jól lehetett irányítani, ill. az olajradiátort, stb. is a közeledbe teheted.max vonszolod magaddal. Esetleg jobban felöltözhetsz, ha egyik megoldás sem lehetséges.
Szerintem tartósan érdemes járatni, de kisebb fokozaton.
A vesztesség vitába nem szívesen megyek bele, de bekapcsoláskor kisebb a fűtőszál ellenállása pár másodperc erejéig, amíg belül az felizzik. Ilyenkor több áramot vesz fel, amiből a falban (én nem csak a belső helység falában!!!) lévő drótokra is jut. Ez a vesztesség minimális, kimérni se egyszerű a villanyóra figyelésével, így ez csak elvileg érdekes. De a készüléknek akkor sem tesz jót, mert leginkább ezektől az áramlökésektől kopik a szála és mindig ott fog tovább vékonyodni, ahol az áramsűrűség magasabb, vagyis eleve a legvékonyabb. Ha viszont 550 fok felett tartod folyamatosan a fűtőszálat és innen esetenként megemeled magasabb fokozattal a hőmérsékletét, akkor az áramlökés nem rongálja és a vesztességek is miniálisak. Én ezt a megoldást javaslom neked edzés közben! (tehát előfűtve tartod folyamatosan, s amikor fázol feljebb csavarod, ha meleged van, akkor meg visszaveszed alapra.) Szabályzáshoz lehet kapni nullaátmenetkapcsoló szabályzó áramköröket fűtőtestekhez.
Ez ismét az élettartamát növeli a fűtőszáladnak, ráadásul még a rádiót se zavarja... Ilyet érdemes elébe kötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!