Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mikrosütő világítását hogy...

Kazsemestor kérdése:

Mikrosütő világítását hogy kellene kicserélni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kiégett a mikrónk belső világítása.Viszont most ötletem sincs,merre keressem egyáltalán a lámpát a mikróban,minden le van fedve,ventillátor,grill,stb.Olyan égő kellhet bele,mint a hűtőbe?Gyanús,hogy a külsejét le kéne szednem...Vagy inkább ne is próbáljam szétszedni?

2012. nov. 10. 15:48
 1/7 anonim ***** válasza:
A külső burkolatot kell leszedni máshogy nem férsz be.
2012. nov. 10. 15:52
 2/7 anonim ***** válasza:
A külső burkolatot kell leszedni amit 3-4 csavar tart ezután már látható is az izzó.A legtöbb modellbe olyan kell mint a hűtőbe .
2012. nov. 10. 16:43
 3/7 anonim ***** válasza:
15%
Bízd szakemberre, mert 1 mikróba való izzó kell bele, 2 ha nem jól teszed vissza a szigetelőket, kijut a mikrohullám a gépen kívülre, és bajt okoz minden közeli élőlényben. (Felforralja a vizet benned, vagy másban).
2012. nov. 16. 14:56
 4/7 Keletföld ***** válasza:
59%

"mikróba való izzó kell bele"

Nap persze!

Láttál Te már mikróba való izzót?

Teljesen ugyanolyan, mint a varrógépbe vagy a hűtőszekrénybe való, csupán a háromszorosába kerül.

Nálam, amikor kiégett a mikrónkban, leszedtem a burkolatokat,

és megdöbbenve tapasztaltam, hogy egy szabványos 220-as Osram gyártású izzó, ami speciális bajonettzáras autóizzó-csatlakozóvéggel van ellátva.

Több sem kellett.

Egy Lehel hűtőszekrény-világítás foglalatát adoptáltam szépen a helyére, és bele a szabványos 220 V-os, 25 W-os izzóját, Amit akkoriban még 109 forintért hajigáltak a Keravillokban vásárlók után, miközben az OSram izzó az Osram mintaboltban csaknem 700 pénzbe fájt - volna nekem.

Megjegyezném ide a végire - azóta is az megy benne minden hiba nélkül ...

2012. nov. 25. 13:21
 5/7 lacó__ válasza:
Ma vettem az obiban 199 forintért mikroba való égőt.(osram)
2013. ápr. 28. 01:04
 6/7 anonim válasza:
100%

Nekünk a múlt héten égett ki a SHARP mikrónk világítása.

A szakszervízben azt mondták, hogy nagyon speciális (!) E12-es (még nem is hallottam ilyenről) foglalatú 20 wattos égő kell bele, 4100 Ft-os áron ajánlották megrendelni. Akkor inkább maradjon sötétben gondoltam, de aztán mégis nekiálltam szétszedni. Hátulról 4, oldalról 3 lemezcsavar kicsavarása után a burkolat könnyen levehető. Ezen a hátsó részen nincs semmiféle, gondot okozható védőtömítés-miegymás. A burkolat levétele után jól látható az égő-foglalat, mely egyszerűen kiemelhető. Az égő a ma már hagyományosnak mondott E27-es normál-nál kisebb egyszerű E14-es, (mignon) foglalatban lévő max 4 cm hosszúságú kis 20 wattos izzó. Olyasféle, amilyen például a varrógépekben (is) van. Szerencsémre volt ilyen 5 és 15 wattos Tungsram izzó itthon egy marékkal. Így aztán betettem a kiégett 20 wattos helyére egy 15 wattosat, abból gond nem lehet. Azóta is tökéletesen üzemel. A ráfordítás: 0 forint. Egyébként ilyen E14-es foglalatú miniégőt szinte bármelyik világítástechnikai szaküzletben vagy barkácsáruhátban lehet venni elfogadhatóan szerény áron.

2015. okt. 10. 12:19
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi,közben már én is megoldottam.

Amúgy közben kiderült,a világítás kiégett,mert a forgatómotor is leégett és ugyanazon az áramkörön voltak.

A motor csere kb 1500huf az égő meg a sima sütőbe való égő kellett,kb 200huf,de mégsem kellett 18000ért új mikrót venni. :) Azóta is gond nélkül üzemel.

2015. okt. 20. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!