Mikrosütő világítását hogy kellene kicserélni?
Sziasztok!
Kiégett a mikrónk belső világítása.Viszont most ötletem sincs,merre keressem egyáltalán a lámpát a mikróban,minden le van fedve,ventillátor,grill,stb.Olyan égő kellhet bele,mint a hűtőbe?Gyanús,hogy a külsejét le kéne szednem...Vagy inkább ne is próbáljam szétszedni?
"mikróba való izzó kell bele"
Nap persze!
Láttál Te már mikróba való izzót?
Teljesen ugyanolyan, mint a varrógépbe vagy a hűtőszekrénybe való, csupán a háromszorosába kerül.
Nálam, amikor kiégett a mikrónkban, leszedtem a burkolatokat,
és megdöbbenve tapasztaltam, hogy egy szabványos 220-as Osram gyártású izzó, ami speciális bajonettzáras autóizzó-csatlakozóvéggel van ellátva.
Több sem kellett.
Egy Lehel hűtőszekrény-világítás foglalatát adoptáltam szépen a helyére, és bele a szabványos 220 V-os, 25 W-os izzóját, Amit akkoriban még 109 forintért hajigáltak a Keravillokban vásárlók után, miközben az OSram izzó az Osram mintaboltban csaknem 700 pénzbe fájt - volna nekem.
Megjegyezném ide a végire - azóta is az megy benne minden hiba nélkül ...
Nekünk a múlt héten égett ki a SHARP mikrónk világítása.
A szakszervízben azt mondták, hogy nagyon speciális (!) E12-es (még nem is hallottam ilyenről) foglalatú 20 wattos égő kell bele, 4100 Ft-os áron ajánlották megrendelni. Akkor inkább maradjon sötétben gondoltam, de aztán mégis nekiálltam szétszedni. Hátulról 4, oldalról 3 lemezcsavar kicsavarása után a burkolat könnyen levehető. Ezen a hátsó részen nincs semmiféle, gondot okozható védőtömítés-miegymás. A burkolat levétele után jól látható az égő-foglalat, mely egyszerűen kiemelhető. Az égő a ma már hagyományosnak mondott E27-es normál-nál kisebb egyszerű E14-es, (mignon) foglalatban lévő max 4 cm hosszúságú kis 20 wattos izzó. Olyasféle, amilyen például a varrógépekben (is) van. Szerencsémre volt ilyen 5 és 15 wattos Tungsram izzó itthon egy marékkal. Így aztán betettem a kiégett 20 wattos helyére egy 15 wattosat, abból gond nem lehet. Azóta is tökéletesen üzemel. A ráfordítás: 0 forint. Egyébként ilyen E14-es foglalatú miniégőt szinte bármelyik világítástechnikai szaküzletben vagy barkácsáruhátban lehet venni elfogadhatóan szerény áron.
Köszi,közben már én is megoldottam.
Amúgy közben kiderült,a világítás kiégett,mert a forgatómotor is leégett és ugyanazon az áramkörön voltak.
A motor csere kb 1500huf az égő meg a sima sütőbe való égő kellett,kb 200huf,de mégsem kellett 18000ért új mikrót venni. :) Azóta is gond nélkül üzemel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!