Elfogadnátok a nagyszüleitek régi hűtőszekrényét?
ártani nem árthat :)
ha nagyon megemelné a villanyszámlát akkor nem használjátok.
Természetesen többet fogyaszt, de mérlegelni kell. Mondjuk egy kisebb régi hűtő fogyaszt 700-750 kwh körül egy újabb A+ -os hűtő csak 300 körül, vagy kicsivel kevesebbet. Tehát mindenképpen visszajön valamikor az ára, de én amondó vagyok, ha nem tehetitek meg, hogy most új hűtőt vegyetek, akkor nyugodtan fogadjátok el és használjátok, amíg nem lesz pénz másikra. (A számla végösszegén azért ki lehet bírni ennyi pluszt)
Kis odafigyeléssel azért lehet ezen is spórolni, kicsit feljebb lehet engedni a hőmérsékletet, nem kell bele annyira hideg, ne lógjatok percekig az ajtóban, amíg eldöntitek mit egyetek és legyen naptól védett, lehetőleg amúgy is kicsit hűvös helyen. Engedjétek le havonta, ne kapcsolgassátok ki-be.
Ha pedig hűtőt vesztek, akkor mindenképpen A+ -osokat nézzetek. Minél több a +, annál energiatakarékosabb is, persze árban sem mindegy. Nem tudom azóta találtak-e ki más jelöléseket, mi kb 3 éve vettük az új hűtőnket, egy Lehelt lecserélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!