Felültöltős Whirpool mosógép forgó dobja nyikorog, olyan mintha valami fékezné. Vajon mi okozhatja?
A szimering elkopott,rá fojt a viz a csapágyra.
Ki kell cserélni és mehet tobább...arra kell odafigyelni,ha a tengely is megvan kopva akkor a szimeringet ne ugyan oda rakd vissza hanem egy picit beljebb vagy kintebb kell tenni.
Calgon-t nem használok. A mosógépem és a villany boylerem víz betáplálási csövére egy-egy hibás számítógép winchesterből (HD) kiszedett (igen erős, neodymium) mágnest rögzítettem, "ideiglenesen" szigetelőszalaggal. Vízkő nincs, mert a mészkő, kalcium karbonát(CaCO3) szemcséit a szén összetevő miatt nem engedi összeállni.
Az 1999-ben vásárolt családi házunk 120 l-es Hajdú villanyboylert akkor szétszedve benne 60 (hatvan!)liter vízkövet találtam, halálán volt a szegény fűtőtest, hiszen vizet nem is ért.
2002-ben (mivel már kicsit lomhán kapcsolgatott be, ráraktam a mágnest, 2011-ben szétszedve fémtiszta felületű fűtőbetétet, s kb. egy (e g y ) liternyi vízkövet találtam benne...
A boyler egyébként visszajavult a mágnes felrakása után kb. egy évvel már ismét fürgén kapcsolgatott, kiváncsiságból szedtem szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!