Van egy Hauser kávéfőzöm, kb fél éve vettük és már nem főzi le a kávét és a sima vizet sem csak gőzként távozik belőle. Próbáltam citromsavval vízkőteleníteni de semmi eredménye nem volt, ugyanúgy csak gőz jött ki belőle. Szerintetek mi lehet a baja?
Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat előre is!2012. aug. 31. 12:09
1/6 anonim válasza:
Pedig az vízkőbaj, éppen tegnap takarítottam a miénket.
Citromsavval semmire nem jutsz! Legalább 10%-s ecet felöntve, állni hagyni legalább egy órát azután bekapcsolni.
Ezután még 2-3szor átfőzni ugyanazzal az ecettel, majd mindig tiszta vizet felöntve kb. 3-4szer átfőzni.
Nem marad ecetszagú!
2/6 anonim válasza:
egyértelműen vízkő, ellenben már valszeg késő szétszedés nélkül kezelni. légy vizet tegyél bele, ha sikerül megmenteni.
3/6 anonim válasza:
Én veszek 1L 20%-os ecetet és átfőzöm az egészet rajta. Nekem szarvasi főzőm van,neki megfelel,amiben viszont szelepek vannak a gőzhöz oda lehet hogy szétszedés is kell.
Villszer.
4/6 anonim válasza:
Megint nyomod a vilszer reklámodat, de bárhol talál sokkal olcsóbban is szervizelő embert, aki megbizható, jó munkát végez
5/6 A kérdező kommentje:
Na sziasztok! Sikerült megmenteni és nagyon jó a citromsav, csak nem gondoltam, hogy egy egész zacskó kell bele. Én meleg vízben feloldottam és kétszer átfőztem. Előtte kicsit állni hagytam benne kb 10-15 percig és csak utána főztem át. Azóta gyönyörűen működik. Sajnáltam volna, mert imádom ezt a kávéfőzőt. Hallottam az ecetről de nem kellett kipróbálnom. A Lucullus citromsav tökéletesen megfelel és nem drága. Azért nagyon köszönöm a válaszotokat! :) További szép napot mindenkinek!
2012. szept. 22. 11:40
6/6 Kutyus70 válasza:
20%-os ecet, kitartás és türelem kell, ha nem akarsz új kávéfőzőt venni. Villanyszerelő, szerviz meg felejtős mert annyit fogsz fizetni, hogy pár ezer forinttal kipótolva már veszel egy új készüléket. Hausmeister HM 6209 kávéfőzőnek 240ml. tartálya van, és én minimum 5X kellett átfőzzem 20%-os ecettel. Van, akinek elég egyszer is, ez a lerakódott vízkő mennyiségétől függ. Mindenhol amúgy más a vízkeménysége, ez is számít, hogy mennyi idő alatt rakódik le a vízkő. Ezért legjobb, ha nem várjuk meg azt, amikor már nem megy át a kávé a készüléken, hanem 2-3 havonta egyszer átfőzzük ecettel, ecetes vízzel, citromsavval, kinek mi a szimpi. Így mindig jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!