HOgy működik a mikró?
Figyelt kérdés
ugy értem, hogy csak a vizet párologatja el? tehát ha valamit melegítek vele, akkor csak a vízből lesz kevesebb ugye?2012. aug. 24. 09:18
1/4 anonim válasza:
Alapvetően a vizet melegíti, igen. Szóval például a tésztákat hajlamos kiszárítani. (Ld. pizza széle.)
2/4 anonim válasza:
hát nem tudom, nekem a pizza csak elázik, nem szárad ki (csak melegítés után 10-20 perccel keményedik meg, ha nem eszem meg)
a kifli, kenyér, péksüti szintén
3/4 anonim válasza:
2.4 GHz-es frekvencián rezegteti a víz-, zsír-, és cukormolekulákat, amik a súrlódás hatására felmelegszenek. Ezért lehet beletenni üveget és műanyagot: ezek a rádióhullámok szempontjából "átlátszóak", és nem lehet betenni fémet, mert azok akadályt jelentenek a hullámoknak.
A különböző anyagok természetesen különbözően rezegnek, illetve melegszenek fel: ezért fordul elő "béléses" ételeknél, hogy míg a külső része csak langyos(tésztája), addig a belső része (pl. lekvár) magas víztartalom miatt forró, ezért melegszik fel egyenletlenül.
4/4 anonim válasza:
Bármit felmelegít. A fémtől szikrázik, és tönkre megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!