Hogyan javítja a szerelő a mosógépet?
Köszi a választ!
Nem vártam el hogy laposkúszásban cserélje ki a szivattyút, de lehet olyat, hogy csak úgy forgatjuk fejjel lefelé a gépet? Utána mire késznek nyilvánította le sem hajolt a szűrő berakásához, inkább a falnak döntötte többször a gépet. Sőt bele is vert 3x, mondván ebben még van anyag(tizen éves a gép). A szivattyú nem dolgozik. Szerinte jó munkát végzett és hibáztat, mert a mosdó alatti szifonba van bekötve a szennyvize így szerinte nem folyhat ki rendesen. Inkább vödörbe vagy kádba kellene gyűjtögetnem. Jah és letörte a cső tartóját. De semmi gond, szerinte amúgy sem kell, mert tilos felakasztani a gyártó meg hülye amiért azt írta 55 cm magasan kell lenni a kifolyónak. Tizen x évig működött hibátlanul. Úgy gondoltuk, hogy egy szivattyúcserét megérdemel a gép és egy belső pucolást. Erre nem érzékeli már a víz mennyiségét, nem centrifugáz, nem áll le időben. . . Kidobtam a pénzt az ablakon. Holnap visszahívom, de mit mondjak neki, hogy ne tudjon fölém kerekedni?
Kedves kérdező!
Igazat mondott a szerelő a kifolyócsőröl, és az a módszer is helyes, hogy felfordította a mosógépet. Ugyanis ennek a régi fajtának az alján kell elkezdeni a szétbontást. talán tette volna fel a szekrény tetejére? Ha meg nem működik, minek fizetted ki?
Azért fizettem ki, mert miután összerakta és bekapcsolta mosással indított amit elkezdett utána eltekerte szivattyúra ami úgy működött hogy nem rakta vissza a szifonba. Ezt azzal indokolta hogy szifonba engedni a szennyvizet vétek mert elromlik a gép. . . De ma át lett nézve a szifon, teljesen tiszta, visszakötöttük. És ekkor jöttünk rá, hogy a szivattyú nem préseli ki csak úgy a vizet ha a talajtól pár centire van csak felemelve.
Nem vártam el hogy emelődarut hozzon a gépszereléshez, de nem is hiszem hogy használt neki ahogy borítgatta össze-vissza. Még nem láttam mosógépszerelést azért kérdeztem, hogy amúgy szakszerűen járt-e el.
"de nem is hiszem hogy használt neki ahogy borítgatta össze-vissza."
Nem szédül a mosógép, nem attól szivattyúz gyengén.
Ettől függetlenül kifogtál egy olyan szerelőt, aki megmagyaráz mindent.
A csavar beejtés bárkivel megesik, . Sőt, nem tudom hogy reagáltál volna, ha megkér arra hogy te vedd ki a csavarokat, mert ő hajlamos beejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!