Normális ha egy vadonat új hűtő sűrűn üzemel (hűt)? Ötletek?
Pár napja vettem egy kombinált hűtőt és azt vettem észre hogy akármikor megyek el mellette hallom hogy üzemel és elég sokáig.Nem szoktuk sokat nyitogatni, nincs megtömve és az útmutató szerint lett beüzemelve.
A régi 30 éves hűtőmhöz viszonyítva megy sokat az talán napi 3-4 alkalommal ment és tökéletesen hideg volt benne, ezért nem tudom hogy normális e a legalább napi 10x15-20 perces üzem.Azt meg végképp nem értem hogy lehet energiatakarékos(A+ os)ha ilyen sokat megy.
Kedves utolsó!
Ez egy badarság. Egy új hűtőnek üresen sem szabad folyamatosan mennie. Lehet, nincs beállítva vízszintbe, nem záródik jól az ajtaja, maximunmra van felcsavarva a kapcsolója. Lehet, hogy a kedves kérdezőnek zúg a füle...
Közben utánna néztem a dolognak.Valószínű az automata leolvasztó funkció miatt megy többet.Azt írják hogy a hűtési ciklus után rendszeresen van egy fűtési ciklus amikor gyakorlatilag megfordítja a hűtőközeg áramlását minek hatására leolvasztja a jeget a hátsó falról.
Ezért tapasztalhatom azt hogy többször jár a kompresszora és valószínű hogy akkor ez normál jelenség. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!