Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A ventillátorokat 24 órás...

A ventillátorokat 24 órás használatra tervezik, vagy nem a legjobb, ha megy éjjel-nappal?

Figyelt kérdés
Embertelenül rossz helyen van a szobám, szinte megáll az idő is a levegővel együtt.

2012. jún. 20. 10:11
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Megnéztem a dugaljt, ez olvasható rajta:

HANLI

HL-803

16A 250V~

A ventillátoron a watt, modell, gyártási szám és hely van feltüntetve, de hour nuku. Nappal 12 órát megy, eddig még nem hagytam bekapcsolva éjszaka, de még mindig erősen gondolkodom rajta.

2012. jún. 23. 15:23
 12/15 A kérdező kommentje:
Bocs, dugvillát, nem a dugaljt :D
2012. jún. 23. 15:36
 13/15 anonim ***** válasza:
Na friss az élmény leírom neked. Ma 12 óráztam és a meló végeztével beszélgettem a bizt,őrrel.Konténerben vannak elhelyezve és hát "némileg" meleg van.Vettek 1 noname ventilátort,napi kb 18 órát ment,éjszaka nem.Most 1 hetes a gép de olyan hangja van mint a traktornak.Lőttek a csapágyaknak,melegszik is,a vezeték is kezdett barnulni a dugvilla tövében,gondolom lazulás lehet.
2012. jún. 23. 21:05
 14/15 anonim ***** válasza:

n akkor én is leírom, ugyan nem friss az élmény, de jön még nagy meleg, hátha másnak hasznos lesz...

meglehet, a piaci óccó kínai kütyű az traktor-üzemmódra vált a terheléstől, ezért - és nem csak ezért, hanem mert alapból is rohadtzajosak a kínai ventik, ami pl. éjszaka nem feltétlen kellemes -, szóval ilyenről lebeszélnék mindenkit, a saját példámon keresztül:

én 2000-ben vettem a media marktban egy UFESA márkájú német állóventit 12e-ért (ami akkoriban annyira nem számított olcsónak), de fontos volt, hogy nagy lapátos legyen, és minél halkabb, és hát ez minden kritériumnak megfelelt.

és nyaranta azóta is folymatban használjuk, éjjel-nappal, de főleg éjjel, mert akkor elviselhetetlenebb a hőség, és soha nem állítjuk le, csak ha már lecsengett a kánikula, mégsincs kutyabaja se, időnként szét kell szedni a tányérját (a rácsot) és megtisztínai a lapátokat a portól, de tényleg ennyi, ugyanolyan halk, mint új korában, és ezt halálkomolyan mondom!

a fogyasztása meg? ugyan mennyit ehet egy ventillátor? elenyésző az áramfelvétele, szal gagyit nem érdemes pont ebből venni, mert az évek alatt bőven megtérül a befektetés - pláne ha a piaci csak pár hót bír ki, nem beszélve a kellemetlen zajterheléstől, ami csak kiidegeli az embert a nagymelegben:)

2013. márc. 3. 02:14
 15/15 anonim ***** válasza:
ja, van "nem német" gyártmányú, oszlopvetink is, szám szerint kettő darab, és hát..... azok zajosabbak ugyan, a teljesítményük se olyan acélos, mint a "nagytányérosé", viszont szintén bírják a folyamatos nyüstöt (értsd: éjjel-nappal) ha kell, mégpedig évek óta (mondjuk, nem is piacon szereztük be azért őket, szal annyira nem vészesek azok se;)
2013. márc. 3. 02:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!