Mi oka lehet, hogy egy hidrofor (házi vízellátó) nem képes 2 bar fölé termelni a nyomást benne?
A mutató nem akad, m ha kompresszorral, vagy vezetékes vízből engedek a tartályba, akkor simán akadás nélkül tovább megy. A motorban van erő meg se érzi ezt a nyomást.
Én vmi olyat sejtek, h elmegy a nyomás a lapátok között, csak nem tudom miért, vagy egyáltalán történhet-e ilyen?
Persze történhet. A lapát kialakítása meghatározza, hogy milyen teljesítménnyel szállítson. Ha a lapátok elkoptak, már kevés a teljesítmény. Valahogy úgy képzeld, mintha tüdővel akarnád felfújni az autógumit amiben nincs szelep.
Egy határig megy, aztán már nem bírsz olyan erőt kifejteni, hogy még több levegőt fújj bele.
Gondolom ha tömítetlenségi hiba lenne, azt észrevennéd, hogy szivárog a víz, vagy szökik a levegő.
Ha az a hiba amire gondoltál, talán egy visszacsapó szelep segíthetne. Megjegyzem nem vagyok szakember, de a gumikban is van szelep.
Persze ha hozzá lehet jutni, a lapátot cserélni kellene.
Lehet szerelési hiba?
Az ilyen szivattyúkat nagyon pontosan kell "illeszteni", mert pont ez a hiba lép fel, amit írtál. A járókeréknek szinte súrolnia kell minden oldalon, egy milliméter is sokat jelenthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!