Electrolux hűtőgépem van sokat bekapcsol és minimumon is nagyon hűt. A szerelő kicserélte a termosztátot de nem változott semmi, talán még jobban hűt, jégkristályosodott a tej! A szerelő motort akar most cserélni, de nem értem miért? Ötletek!
"A szerelő motort akar most cserélni, de nem értem miért?"
Ő sem érti, azért.
Gondolom önleolvasztós. A termostátnak van egy ki és be kapcsolási hőfoka (kakrterisztikája). A kikapcsolás 3*-os hűtőnél kb. -15 C, a bekapscolás kb. +5 C, hogy le tudjon olvadni. Ez ki van számolva gyárilag, változik ahogy állítunk a szabályzón. Ezért van az, ha hibás a kompresszor, vagy kevés a gáz, nagyon nehezen éri el a kikapcsolási hőfokot, ezért rendszeresen túlhűt, mert kisebb hődokon ugyan, de sokáig erőlködik. Ha már nagyon rossz el sem tudja érni, ezért folyamatosan megy mondjuk -5 - -10 c fokon, mindent lefagyaszt, és le sem olvaszt. Tehát leeht a szerelőnek igaza sajnos, én is így jártam. Elmondta a hűtőgép szerelő, hogy legtöbbször elsőre a termosztátot cserélik ilyenkor, pedig az ritkán romlik el.
Ha a hőelvonó lemezen nem jég van, hanem deresedik, akkor nem sok van hátra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!