Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Honnan tudom egy kombinált...

Honnan tudom egy kombinált hűtőnél, hogy melyik oldalára szabad fektetni?

Figyelt kérdés

Még bontatlan, de 800km-t vinném egy utánfutón.

[link]

2012. márc. 19. 10:24
 1/5 anonim válasza:

Én ezt találtam róla: "Úgy tudtam, hűtőszekrényt csak állítva szabad szállítani…

A közhiedelemben valóban így van, pedig fektetve is szállíthatóak, csak tudni kell a dolgok hogyanját. Minden hűtőgép csomagolásán van egy kék pont. Ez az az oldal, ahová fektethető a készülék. Egyébként nem a hűtőfolyadék miatt kritikus elfektetni – az egy teljesen zárt, biztosított rendszer –, hanem azért, mert a kompresszorból átfolyik az olaj a hűtőrendszerbe. Amennyiben a készüléket a megfelelő oldalára fektetik, az olaj nem folyik ki. Persze elfektetés esetén a beindítás előtt, álló helyzetben várni kell egy napot, hogy az olaj visszatérjen a rendeltetési helyére."

2012. márc. 19. 10:55
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ezt a kék pontos dolgot olvastam én is, csakhogy nincs ilyen rajta.
2012. márc. 19. 14:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem ajánlatos lefektetni, mert van a kompresszorban egy rugó, ami ha kiakad, (az elborításnál könnyen kiakadhat!) akkor kompresszort kel cserélni.
2012. márc. 20. 09:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Maga az olaj könnyen visszafolyik, csak várni kell egy fél napot.
2012. márc. 20. 09:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Tedd fel az utánfutóra állítva.
2012. márc. 20. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!