42V-s 400VA-s trafóból tudok ívhegesztőt készíteni?
Figyelt kérdés
Kaptam egy régi,de működőképes 220/42V-s trafót,ami dög nehéz.A bolti hegesztőtrafón is ilyen paramétereket olvasok,hogy 220/42V és 400VA.Előre is köszönöm a segítséget.2009. jún. 7. 02:36
1/7 anonim válasza:
Ha nem írtál el valamit, akkor ez igen kis teljesítmény hegesztésre! Akárhogyan is számolom ez még csak 10 A körül jár, és hegeszteni ennek e többszöröse kell.
2/7 anonim válasza:
Szerintem jó lesz, 60-70 A-os hegesztő áramot el tudsz vele érni. Mindenképpen egy jó erős ventillátorral hűtsd. A tekercsre tegyél egy 120 C fok körüli hőkapcsolót (ami megszakítja a primer áramot 120 foknál). A védő földelésről se feledkezz meg.
3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindkettőtöknek.Ventilátort mindenféle képen tettem volna bele.2mm-s pálcához kell csak nekem,vékonyfalu zártszelvényhez.
2009. jún. 7. 10:41
4/7 A kérdező kommentje:
Mindenféleképpen villanyszerelő fogja csinálni a dolgot, mivel én autószerelő vagyok.Csak hogy érdemes e vele bíbelődnöm, mert 10-n ezer forintért gagyikat lehet kapni.Azért egy fillért nem adok.Mert ha erre ráköltök 10 ezer Ft-t és tuti, akkor azt mondom sirály.Uccu neki.Lemértem ez a kis trafó 13 kg.30x30x30 a mérete.Ezért is szimpi nagyon.
2009. jún. 7. 10:47
5/7 anonim válasza:
@09:22:
Lehet, hogy lemaradtam valamiről méréstechnika órán, de áruld már el légyszíves, hogyan lesz 60-70A a 400VA-ből (hacsak nem inverteres készüléket épít belőle)?
6/7 anonim válasza:
Nekem is volt házilag trafóból barkácsolt hegesztőm, majd bővítettem egyenirányító diódákkal, majd tirisztoros szabályzóval, aztán végre vettem egy invertert (viszonylag olcsót) és hidd el összehasonlíthatatlanul jobb. Inkkább javíts meg még 3 autót ne ne fecséreld az idegeid és időd a trafóshegesztő készítésébe. Ahhoz is nem elég csak a trafó, de kell kábel, csatlakozók, valami szekrény stb., és ez is pénzbe kerül.
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat.Ígérem megfogadom, már alkuszok egy majdnem új inverteresre.Még egyszer nagyon szépen köszönöm.
2009. jún. 8. 13:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!