Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ha a mosógép fűtőszála romlik...

ERDÉLYI LAJOS kérdése:

Ha a mosógép fűtőszála romlik el, minden esetben levágja az automatát?

Figyelt kérdés
2012. febr. 18. 09:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nem.Lehet a motor zárlatos vagy letestel a gép.
2012. febr. 18. 09:26
 2/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok.Szét kell szedni és ki kell venni a fűtőszálat.Ha úgy se jó akkor nem a fűtőszál a hibás.
2012. febr. 18. 09:28
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi! Én is azt gondoltam,mert a gép nem fűt és az a hibakódot írja ki.
2012. febr. 18. 09:33
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem vágja le az automatát,elmegy míg nem kell fűteni és E6 hibát ír.
2012. febr. 18. 09:36
 5/11 anonim ***** válasza:
Hát ha nem fűt akkor adott a hiba.Ha a szál meszakad akkor lecsapja a kismegszakítót mert utánhúzás keletkezik ami nagyon megrántja az áramot.
2012. febr. 18. 09:38
 6/11 fúróferkó ***** válasza:

A fűtőszál egy vascső közepében ,elhelyezett hőt leadó huzal ami be van ágyazva ,körülveszi egy kerámiaszerű elektromosan szigetelő,de hőátadó anyag.

Ha ez a szigetelő réteg meghibásodás miatt átengedi az áramot a külső fémburkolat felé,de még nem teljes testzárlat van, a hibajelzés már figyelmeztethet,sőt le is tiltja gép további működését,de nem biztos ,hogy a zárlatvédő automata leold.

2012. febr. 18. 13:32
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek a válaszokat!
2012. febr. 18. 15:48
 8/11 anonim ***** válasza:

5/7-es válaszolónak.

Az utánhúzás az mi? Az áthúzást még érteném, de én a csavart szoktam után húzni. A másik,ha megszakadt a fűtőbetét akkor az hogy vesz fel annyi áramot hogy leverje a megszakítót? Mert ha szakadt az áramkör akkor ugye 0 az áramfelvétel,nemde?

2012. febr. 19. 23:17
 9/11 A kérdező kommentje:
A fűttőbetét a rossz,ki van ki van égve.Mindenkinek köszönöm a választ.
2012. febr. 20. 08:22
 10/11 anonim ***** válasza:

"ha szakadt az áramkör akkor ugye 0 az áramfelvétel,nemde?"

De, ha már szakadt akkor 0, de a szakadás pillanatában ívet húz és hirtelen megnő az áram addig, amíg az ív ki nem alszik.

2012. febr. 21. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!