Elállítottam a huzatszabályzót, lehet ebből baj?
Figyelt kérdés
Azt hiszem véletlen eltekertem a huzatszabályzót a kazánunkon. Nem a fekete bigyót, amit csavargatni lehet, hanem a szürke (fém) színű rudat ami átmegy a fekete bigyón, ami a láncot is tartja. Lehet ebből baj??? Vagy ez csak a beáramló levegő mennyiségét szabályozza???2012. febr. 13. 16:37
1/2 anonim válasza:
Igen, ez "csak" a beáramló levegőt szabályozza. Így ha el lett állítva, akkor két lehetőség van:
- a levegőt korábban elzárja, így a kazán nem fűti fel a vizet a kellő hőmérsékletre (pl. 60 helyett 40 fok lesz csak a víz) és akkor hideg lesz a házban
- a levegőt később zárja el és akkor meg túl meleg lesz a víz, aminek következtében nő a nyomás és rosszabb esetben valahol "kijön" a rendszerből...
Nézd meg, hogy hány fokra van állítva a szabályozó (leolvasható a szabályozóról) és ellenőrizd, hogy amikor elérte a víz azt a hőfokot (leolvasható a kazán hőmérőjéről), akkor legyen a kis ajtó zárva.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
Kicsit beparáztam, esetleg a szén-monoxid mérgezéstől...
2012. febr. 13. 18:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!