Lehetséges az, hogy olyan gázbojlerünk van, amely ha nem kap elég oxygént kialszik?
Mindegyik gázbojler ilyen. Ha nincs oxigén akkor elalszik. Ha ilyen előfordul akkor már abban a helységben senki sem él. De minimum rosszul van.
Inkább az a helyzet szerintem, hogy nem kap elég gázt a boyler az égéshez. El van dugulva valamelyik fúvóka vagy szűrő.
első vagyok:
Az első mondatod akkor igaz, sajnos, ha szakszerűtlenül szerelték be a bojlert. Nincs szellőző sem az ablakon, sem az ajtón kiképezve. Az átadás után lezárták, befalazták, nyílászárót cseréltek, stb. Magyarán életveszélyes lett az üzemeltetése. Ismerősünk lánya így halt meg zuhanyzás közben. Csak modern, hőszigetelt ablakot tettek be a fürdőbe amin nem volt kiképezve szellőző nyílás.
Ha gyártanak olyan bojlert amiben van széndioxid érzékelő akkor valóban lehet egy biztonságosabb modell a többitől. Ezt a vásárláskor meg kell érdeklődni, ha lehet szakáruházban.
Általában eddig csak olyan bojlert ismerek ami az égéstermék visszáramlásra tilt.
" Azt szeretném még megkérdezni, hogy ha ennyi ideig minden rendben volt, akkor ezután is jól működik elvileg?"
No, ez a legfelelőtlenebb mondás, amit ezen a héten olvastam. Sajnos a balesetek száma az ilyen gondolkodás miatt emelkedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!