Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Lehetséges az, hogy olyan...

Lehetséges az, hogy olyan gázbojlerünk van, amely ha nem kap elég oxygént kialszik?

Figyelt kérdés
És ha ilyen, akkor kerülhet szén-monoxid a levegőbe, vagy ez teljesen kizárja?

2011. dec. 23. 22:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Mindegyik gázbojler ilyen. Ha nincs oxigén akkor elalszik. Ha ilyen előfordul akkor már abban a helységben senki sem él. De minimum rosszul van.

Inkább az a helyzet szerintem, hogy nem kap elég gázt a boyler az égéshez. El van dugulva valamelyik fúvóka vagy szűrő.

2011. dec. 24. 08:40
 2/6 A kérdező kommentje:
Általában akkor szokott elaludni, ha például sokáig nincs kinyitva az ajtó és így nem szellőzik a helyiség. És azt mondták, hogy vannak olyan bojlerek is, amelyek elalszanak, ha nem kapnak elég levegőt vagy ha megemelkedik a szén-dioxid vagy szén-monoxid szint. Azért tettem fel a kérdést, mert kételekdtem benne. Szal vannak ilyen gázbojlerek, amelyek biztonságosabbak?
2011. dec. 24. 13:19
 3/6 anonim ***** válasza:

első vagyok:

Az első mondatod akkor igaz, sajnos, ha szakszerűtlenül szerelték be a bojlert. Nincs szellőző sem az ablakon, sem az ajtón kiképezve. Az átadás után lezárták, befalazták, nyílászárót cseréltek, stb. Magyarán életveszélyes lett az üzemeltetése. Ismerősünk lánya így halt meg zuhanyzás közben. Csak modern, hőszigetelt ablakot tettek be a fürdőbe amin nem volt kiképezve szellőző nyílás.

Ha gyártanak olyan bojlert amiben van széndioxid érzékelő akkor valóban lehet egy biztonságosabb modell a többitől. Ezt a vásárláskor meg kell érdeklődni, ha lehet szakáruházban.

Általában eddig csak olyan bojlert ismerek ami az égéstermék visszáramlásra tilt.

2011. dec. 25. 09:54
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem amit mondasz és nagyon sajnálom. A bojlert szakszerűen szerelték be szakemberek és szellőzőnyílást is kialakítottunk. Kb. 3 éve szerelték fel és azóta hála Istennek mindíg jól működött. Azt szeretném még megkérdezni, hogy ha ennyi ideig minden rendben volt, akkor ezután is jól működik elvileg?
2011. dec. 25. 22:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Elvileg igen. Gyakorlatilag érdemes illetve törvényileg kötelező 5 évente átvizsgáltatni. Jó ha ilyenkor a biztonsági rendszerét átnézik. Remélhetően a szerelő lelkiismeretesen elvégzi.
2011. dec. 26. 08:34
 6/6 anonim ***** válasza:

" Azt szeretném még megkérdezni, hogy ha ennyi ideig minden rendben volt, akkor ezután is jól működik elvileg?"

No, ez a legfelelőtlenebb mondás, amit ezen a héten olvastam. Sajnos a balesetek száma az ilyen gondolkodás miatt emelkedik.

2011. dec. 27. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!