Miért nem varr jól a varrógépem?
1.,Cérna nélkül,jó,szabályosan betett tűvel forgasd meg a gépet kézzel!
Nem szabad fémes ,kopogó hangot hallani.
Ha ilyen hallatszik,akkor a tű és greifer egymáshoz képesti beállítása,nem jó ,vagy a varrótalpba "kopog" a tű.
2.,Ha ezen túl vagy ellenőrizni kell a beállítást.
A kézikereget forgásirányba tekerve a greifer hegyének a tű felső holtpontja előtt 1-2 mm-re ,kell lenni.Továbbforgatva a greifer hegye elhalad a tű homorúbb oldala előtt.
Most a tű oldala és a greifer között a lehető legkisebb (0,5-1 mm)távolságnak kell lenni.
3., Ellenőrizni a szálfeszességet,ahogy előbb is javasolták.
Köszönöm a megtisztelő címet.Nem vagyok mester ,de gyakorlatból és saját káromból tudok egyet-mást.Egyszer régen a 13 hónapos NAUMANN gépet elvittem "mesterhez",mert kihagyott az öltés.Az a mester is kapásból vezérműszíjat javasolt,mert "nyúlott".Persze a beállításért adott egy 7500 Ft-os. számlát.
Nyúlott volt az apja f@sza a mesternek! Most 37 éves a gép és még mindig a Honecker elvtárs vezérműszíjával varrunk vele.Ha néha előfordul elállíttódás ,mindig jövök én a "házi mester"és a beállítom,mert pénz nekem is pénz.
Megnyugtatásul mondom egy háztartásban ,pláne ahol van 1-el kezdődő személyi szám mindig van több megfelelő méretű csavarhúzó.A géphez adott szerszám egyébként is nem sok mindenre jó.
Én nyugodt lelkiismerettel továbbra is bátorítok minden akár háziasszonyt,hogy ismerkedjen a gépével.Régen ,de most is egy ügyes varrónő ezeket a beállításokat maga el tudja végezni.Természetesen,ha szemmel látható törés,végzetes kopás van akkor jöhet a szervíz ami manapság 5000 pénznél kezdődik és csak a hibafelvétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!