Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Centrifuga fordulatszám 1600...

Centrifuga fordulatszám 1600 kontra 1200?

Figyelt kérdés

Mosógép vásárlás előtt állok, társasházban lakom, kevés a hely teregetni, cél, hogy minél előbb száradjanak a ruhák.

1600-as centrifuga fordulatszám tényleg több vizet szed ki mint az 1200?

Fizika tudom ezt diktálja, de vajon tényleg?

Vagy a centrifuga fordulatszám is marketing versengés komolyabb eredmény nélkül?

2011. nov. 5. 23:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy több vizet szed ki, ellenben jobban gyűri/megviseli a ruhákat.
2011. nov. 5. 23:42
 2/8 anonim ***** válasza:
85%

Igen tényleg több vizet vesz ki 1600, de a túl magas fordulatszám se jó, mert tönkreteszi a ruhát.

Mi jellemzően 800-1200 használunk attól függően milyen érzékeny a mosandó anyag.

Azért én is kíváncsi vagyok más véleményére, aki 1200 felett mos.

2011. nov. 5. 23:44
 3/8 anonim válasza:
84%
Szerintem is marketing.Én 1000-en szoktam,teljesen jól kicentrizi.Sőt,ha olyan ruhát teszek be,leveszem 500-ra.Nagyobban nem merném,mert félteném a ruháimat.
2011. nov. 5. 23:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi 1400-es fordulaton centizzük a ruhákat, eddig soha egyik ruhának sem lett baja, és gyűröttnek sem mondanám. A régebbi mosógépünkön 1000 volt a max, lényeges a különbség. 1400-en estére szárazak a ruhák.
2011. nov. 6. 08:35
 5/8 Kerria válasza:
100%

Mi is max 1400-ason centrifugáztatjuk a ruhákat, és ez is anyagtól függ, egy műszálasabb, kötött ruhák esetén az 1400 vagy annál nagyobb kinyújtja és annak bőven elég a kisebb fordulat is.

De tettem már be pamutot 800 és 1400 fordulatosra, valóban szárazabban vettem ki a magasabbiknál. Kérdés, hogy szükséges-e ez a nagy fordulat, mert másnapra nálunk mind a kettő esetben megszáradt a ruha a szárítón...

2011. nov. 6. 13:34
 6/8 anonim ***** válasza:
84%

Nekünk 1600-s centris/AEG/gépünk van,DE! Soha nem használjuk,a szerelők is ezt ajánlják. Csak max.1400 ig forgatjuk,kímélve a gépet---persze ruhafüggő!

A régi Whirlpool gépünk az volt,amin 500~~800-t nyomógombbal kellett váltani. Attól(800) "nagyságrendekkel" szárazabb ruhát produkál.

Télen a 15 perces gyorsprogram,ami 800-on centriz---átnyomjuk 1200-re pluszban.

2011. nov. 6. 19:48
 7/8 tomtyi válasza:
100%

Késői válasz.

Nem szerelőfüggő. hanem gépfüggő. Ha jó a gép, akkor megfelelő a felfutása, a centrifugálást egy centri cikluson belül is különböző sebességen végzi, lassan felgyorsulva az adott szint sebességére. Az adott szint sebessége meg elsősorban a ruha aktuális víztartalmától függ. És emiatt nem is gyűri jobban magasabb fordulaton sem, mert a víz legnagyobb rész már akár a cenrti kezdetén a kiegyensúlyozgatással kimegy a ruhából, és ahogy egyre kevesebb a víz, úgy megy egyre magasabbra a fordulatszám. Mi is a gép által az adott mosástípushoz javasolt maximális fordulatszámot használjuk. Gyapjúra is 1200-ad, selyemre és egyéb kényesre meg emlékeim szerint 800-at. De pl. pamutnál az 1400 a maximális 8 percnyi centriből csak az utolsó kettőben van. Addig szépen le lehet követni, mikor hogy emelkedik.

Önmagában a fordulatszám pedig semmit nem jelent. A dobméretből és a fordulatszámból lehet kiszámolni a kerületi sebességet. Ez az, ami számít. Jobb gépeknél (ipari gépeknél is) oda is szokták írni pl. G-faktor néven.

2012. szept. 16. 12:24
 8/8 tizedes válasza:
68%

Az agyam eldobom, komolyan mondom.

Vesz valaki 1600as fordulatos mosógépet, de nem használja???

Fater azt mondta, hogy ne tekerjem a videókazetta szalagját filmnézéskor képpel együtt, mert tönkreteszi a szalagot....még ha 30 mp-et is keresek, inkább kép nélkül! :(

Szóval gyerünk, adjunk ki plusz pénzt azért, mert egy gépet úgy terveztek, hogy bírja a gyűrődést.....de mi inkább féltjük, és nem használjuk.....

Olcsóbbat is lehetett volna venni ennyi erőből.

Ezek az emberek vegyenek Ferrarit és soha ne érezzék, ahogy 8000fordulattal az ülésbe préselődnek, mert a "szerelllllő" azt mondta - anno, a Ladájuknál - hogy 3500 fölé nehogy pörögjön a motor.....

AZ előttem szólót nem idézném, tessék elolvasni a szakmailag tökéletes hozzászólását.

Akinek francia erkélye van, vagy pont egy 3 hetes esős időszakban kell sokat mosnia... stb... ja, és penészesedik a fala, ha sokáig száradnak a lakásban a ruhák, annak magyarázzák meg a kedves hozzászólók, hogy nehogy 1600-on használják a mosógépet, mert tönkremegy...

Hajrá LG direct Drive!!

2012. dec. 29. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!