Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Minikonyháról vélemények?...

Minikonyháról vélemények? Megéri venni?

Figyelt kérdés

Tönkrement a régi tűzhelyünk és mivel elég kicsi a konyhánk arra gondoltam egy minikonyhát veszek.Ezeket nézegettem:

[link]

[link]

[link]

Többet fogyasztanak,mint egy átlagos tűzhely?

2011. aug. 29. 09:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Meg is vettük a sütőt :).

Lenne még néhány kérdésem hozzád, mint tapasztalttól:

1. A sütő fogó, az a fura alakú izé mire való és hogyan kell használni?

2. Hőálló üvegedény (jénai) is betehető a sütőjébe?

3. Mennyi idő alatt melegszik elő a sütő, mikor érdemes beletenni az ételt sülni?

4. Főzőlapon: milyen féle étel melyik fokozaton (watton) kb. mennyi idő alatt készül el? (kb.)

5. Sütőben: melyik étel melyik fokozaton mennyi idő alatt lesz kész? (kb.; pl. sütik, húsok, krumpli, pizza)

6. Sütő: melyik állás (alul, felül...), s milyen sütési kombináció minek a sütésére a legalkalmasabb?

Köszi!

2011. szept. 8. 11:25
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Légyszi válaszolj még a fentebbiekre, mert nem tudok neked e-mailt írni!
2011. szept. 11. 09:25
 13/19 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Nah, csak ideértem... :)

Kicsit úgy teszed fel a kérdéseket, mintha valami marketinges lennék, és minden apró trükköt tudnék a sütőről... :)

Én is csak egy egyszerű felhasználó vagyok ám. :)

1.: Fogalmam sincs. :D Szerintem azzal lehet kiszedni a grillsütőrudat, de lehet nagyon nagy hülyeséget mondok.

2. Persze, miért ne lehetne?

3. 15-20 perc. Én fel szoktam tenni max fokozatra, olyankor már izzik a fűtőszál, aztán veszem vissza a kívánt hőfokra (nyitáskor, kaja berakáskor úgyis csomó hő elszökik).

4. 5. 6. Hát basszus, ti vagytok ott, ti főztök vele, én nem tudom megmondani, hogy nálatok hány perc alatt fő meg a húsleves, mert elég sok mindentől függ. :)

Nincs ebben semmi varázslat, pont olyan ez, mint egy normál tűzhely, csak kisebb, mindent ugyanúgy kell vele sütni/főzni...

2011. szept. 11. 09:58
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Semmilyen különös módon nem tettem fel kérdést, nem tudom, miért gondolod így. Csak úgy kérdeztelek, mint a témában már tapasztaltabbat, gyakorlottabbat...

Nem a húsleves érdekel, nem a főzőlap, hanem a sütő..., de mindegy. Hagyjuk akkor.

2011. szept. 11. 10:11
 15/19 anonim válasza:

Sziasztok!

Azt szeretném még megkérdezni hogy hogy kell beállítani az időzítőt? Se gombot nem találtam rajta se a használati útmutatóan.Előre is köszönöm a választ.

2012. okt. 14. 11:31
 16/19 anonim ***** válasza:

15-20 perc??? előmelegítés?? ne már, ezekben a minisütőkben éppen az a lényeg, hogy mivel kicsi a belső terük, nagyon gyorsan felmelegszenek.

nekem Solac gyártmányúm van, ennek 1500W a teljesítménye, de nem kell előmelegíteni - írja is a használati útmutatója -, max ha sütit sütök benne (pl. muffin, ilyesmik), akkor egy-két perccel előbb bekapcsolom, mielőtt betenném a tepsit, és addigra már full forró.

látszik is, hogy pirosan felizzik a fűtőszál, és amikor eléri a kívánt hőfokot, azután már nem izzik...

ami a fogyasztását illeti, látványosan kevesebbet fogyaszt a normál sütőknél - de még a kerámialaposnál is jobbak az értékei -, mert a névleges teljesítményétől eltekintve tényleg az a lényege, hogy ahogyan írtam, sokkal kisebb a sütőtere, ezért kevesebb felhasznált energiával képes felmelegíteni, és fenntartani benne a kívánt sütési hőfokot, ami valóban észrevehető a villanyszámlán!

a felső főzőlapok pedig ugyanazt tudják, mint a hagyományos főzőlapok (nekem az egyik 1200, a másik 2000W-os), természetesen ezek is pillanatok alatt forrók, én nagyon szeretem, pedig én is féltem megvenni, csak hát a kényszer...

/az én esetemben konyhafelújítás előtt, váratlanul tönkrement sütő, és mivel az új konyhához szabott új sütőt szeretnénk majd beépíteni, ezért kellett addig egy ideiglenes megoldás, ami messze a várakozások felett teljesít, pedig négy személyre főzök benne - na jó, abból kettő kiskorú;)/

2013. márc. 2. 18:03
 17/19 anonim ***** válasza:
eh elírtam az előbb, elnézést: 1200 és 1000W-osak a főzőlapok, a sütő része pedig 1500W-os... bocsi:)
2013. márc. 2. 18:37
 18/19 anonim válasza:
Bassus. A méreteidben bízva vettem tepsit a sütőbe. 360x245-öset. Nagy bele. Az én omk30 minikonyham sütő szélessége 345mm. Ez hogy lehet?
2017. aug. 15. 18:52
 19/19 anonim ***** válasza:
Kerdezo bevalt a minikonyha?En most leszulok venni.
2018. ápr. 24. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!