Van egy új LED-es izzóm, és halványan világít becsavarva akkor is, ha nincs a lámpa felkapcsolva, miért?
Milyen esetben fordul elő:
-világítós kapcsoló
-váltókapcsoló
-a kapcsoló nem a fázist szakítja
-hosszan együtt futó vezetékek
Ahogy első utalt rá, valószínűleg nem a fázist szakítja a kapcsoló, és a váltakozó áram indul meg valamilyen szórt, parazita kapacitáson keresztül. Nem árt a LED-nek.
Úgy működhet 230V-ról, hogy vagy le van transzformálva, vagy egy rakás LED-et kötöttek sorba, és így kisebb feszültség jut egyre.
"Egyébként hogyhogy a LED-es lámpa 220V-ról működik, ez hogyan van megoldva?"
Van benne egy áramgenerátoros tápegység.
"Van benne egy áramgenerátoros tápegység."
Kedves kérdező, ilyesmi választ vártál? :DDD
Amúgy ha lézerdióda lenne, akkor igen, de amúgy meglepődnék. Max egy graetz-híd, puffer, stabkocka, azt kész.
"Amúgy ha lézerdióda lenne, akkor igen, de amúgy meglepődnék. Max egy graetz-híd, puffer, stabkocka, azt kész"
Tanulnod kellene még egy kis elektronikát! Nagy az arc, tudás semmi!
Mielőtt még hajba kapnátok az nem jut eszébe senkinek,hogy a kérdezőnél valószínűleg glimmlámpás irányfénnyel szerelt kapcsolók vannak? Mert én már jártam hasonlóképpen, kiszedtem próbaként a glimmet és megszünt a hiba.
Villszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!