Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mitől villant fel az éjjelilámpa?

Mitől villant fel az éjjelilámpa?

Figyelt kérdés
Ágyunk fölött a falra van szerelve egy éjjelilámpa,amiben energiatakarékos(hosszúkás fajta)égő van.egyik éjszaka arra ébredtem hogy a közelben vihar van,dörgött villámlott.ébren maradtam,egyszercsak azt vettem észre hogy az éjjelilámpa erősen felvillant mintha felkapcsolódott volna magától.ez mitől lehetett?a vihart érzékelhette?
2011. aug. 21. 00:04
 1/8 anonim válasza:
A kérdésben a válasz: Bizony, villám miatt.
2011. aug. 21. 00:08
 2/8 A kérdező kommentje:
És ez nem veszélyes?
2011. aug. 21. 00:11
 3/8 anonim ***** válasza:
50%
éjjeli manók lesznek
2011. aug. 21. 00:11
 4/8 anonim ***** válasza:
50%
hát az éjjeli manók miatt aggódnék tudod elég rafináltak
2011. aug. 21. 00:15
 5/8 anonim ***** válasza:
Az energiatakarékos izzóknál előfordul, hogy felvillan, főleg, ha a kapcsoló nem szakítja meg a fázist, csak a nullát.
2011. aug. 21. 15:00
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Jaja, az éjjeli manók szemét népség, múltkor majd összecsináltam tőlük a lepedőt, aztán megitták az összes Hubertust és a villanyt is égve hagyták a szemetek...
2011. aug. 21. 21:45
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Az energiatakarékos fénycsöveknél előfordul ilyesmi.

Talán lehet a villám okozta feszültségingadozástól is.

Amint már írták, akkor ha a kapcsoló, csak egyik szálat szakítja meg.

Nem veszélyes.

Amennyiben világítós (tudjátok, amiben van egy apró parázsfény lámpácska) villanykapcsolóval használ valaki kompakt fénycsövet, az is könnyen tapasztalhat hasonlót. Még éjjeli manók nélkül is.

2011. aug. 22. 08:15
 8/8 anonim ***** válasza:
az utolsó hozzászólóhoz hozzátenném, hogyha kiveszik a kapcsolóból a kis jelzőizzót megszünik a hiba /jelenség/
2011. aug. 26. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!