Honnan tudom hogy jó-e a ceruza-akkumulátor?
Figyelt kérdés
Van egy garnitúra AA méretű (ceruza) tölthetős NiMH akksim. 1.2V 2100mAh. Milyen ellenállást kell mérnem rajta, vagy miből tudom megállapítani hogy jó-e? Szerintem nagyon keveset bírnak.2011. aug. 9. 15:18
1/2 anonim válasza:
Töldsd fel rendesen, (nézd meg a töltő leadott teljesítményét, és annyi ideig hagyd a töltőn az akksikat, ahányszor megvan az akksi teljesítményében a töltőé.) és utánna a multimétert állíts egyenamperre, és olvasd le, hogy leadja-e a kívánt teljesítményt, vagy legalábbis megközelíti-e. Pl.: egy 2300 mAh akksi ha 2000-1900 mAh, akkor még belefér, természetesen a kissebb kapacitással hamarabb lemerül.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Egyenampert hogyan tudok mérni? Az elem két végére rákötöttem a multit, amperre kapcsoltam, és 4,03 körül mért.
2011. aug. 10. 11:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!