Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Egy új mosógépet szeretnék...

Egy új mosógépet szeretnék venni, de tanácsokat szerenték kérni, hogy többé lehetőleg ne is kelljen?

Figyelt kérdés
Minél jobbat, de azért ne többszázezerbe kerüljön. Most vennék egy új mosógépet, de nem nagyon értek hozzájuk, miket csináljanak. Van már olyan hogy szárít is? mert akkor az megérné, nem kéne annyit száradni hagyni utána a ruhát. Segítséget szeretnék kérni !
2011. júl. 31. 12:22
 1/8 ERDÉLYI LAJOS ***** válasza:
Üdv! hazai gyártású, egyszerű gépet
2011. júl. 31. 12:28
 2/8 anonim ***** válasza:

lehet ,hogy nem szép,de ha még lehet kapni akkor HAJDÚ ENERGOMATT

A régi ezek a fajták 4 tagú családra elment 30 évig is. Kisesebb javítással.

2011. júl. 31. 12:31
 3/8 anonim ***** válasza:

Azt kell, hogy tudja, amilyen programokat használsz, ennyi.

Szárítósat szerintem nem éri meg megvenni, nagyon nem gazdaságos. Egyrészt a szárítás ugye energia, másrészt amik ilyen kombinált gépek, ott szárítani max. fél adagot tudsz, tehát vagy minden nap mosol, vagy mosás után kiszededc a felét, megszárítod a benn lévőt, aztán kiszeded, megszárítod a másik felét, macerás. Akkor már inkább vegyél egy szárítógépet.

Egyébként ami érdekes lehet, ha dohányoztok, az a gőzzel való szagtalanítás. Más nem nagyon. Ja és sima gépet szerintem nem éri meg százezerért se venni, mert az ötvenezres is ugyanazt tudja.

2011. júl. 31. 12:33
 4/8 anonim ***** válasza:
sajnos a mai mosógépek nem nagyon bírnak 5-6 évnél többet nekem az electrolux romlott el 2.5 évesen és a kukába is van mert 40 ezer lenne a javítás hívtak a szervízből és közölték hogy sokba kerül a javítás bepörögtem és elmentem vettem egy whirlpoolt családban mindenkinek az van felültöltős van olyan akinek 8 éves semmi baja sincsen az enyémnek se egy jó kis mosógép
2011. júl. 31. 22:15
 5/8 anonim ***** válasza:
előző vagyok a whirlpool os szerintem a szárítógép külön éri meg mert sok ruhát tudsz benne szárítani és sokkal jobb szerintem és már nem is olyan drágák mosógépből is baroság drágát venni már kapsz 60 ér is whirlpoolt veszel mellé szárítógépet és olyan 120 bol megvan a kettő s az ugy már tök jó :D
2011. júl. 31. 22:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Először is szerintem a szárítási funkció hülyeség. Mert hogyan néz ki az a ruha, ami bent összegyűrve a gépbe megszárad, mindent lehet majd vasalni, több a kár, mint a haszon. Normálisan felteregetve vizesen csak néhány darabot kell vasalni, a ruhák többségét nem kell.

Mosógép:

Én 3 kategóriára osztom őket: legolcsóbb darabok, aztán a 80.000Ft-tól a 140.000Ft-ig tartó kategória, és a 140.000Ft-nál drágább darabok.

Tehát vannak az alap darabok.

Nekünk a 2. kategória van. Itt annyi a különbség pl. a 90 000Ft-os és a 140 000Ft-os kategória között, hogy pl a mi 90 000-res gépünk 6kg-os, 1000-res fordulatú és kicsi LCD kijelzőjű, addig ugyanezt a gépet megvehettük volna 130 000Ft körül. Teljesen ugyanez volt, csak nem 6 hanem 8 kg-os, 1000-res helyett 1400-as centri fordulatú és nagy LCD kijelzőjű. Nem lámpa gyullad ki a kiválasztott fordulat mellet, hanem kijelzi számmal. Őszintén megmondom, mind a 3-at lesz@rom. 8 kg-ot úgy sem mosok egyszerre, 800-nál többön nem centrizek, a ruha meg nem fogja tudni a kijelző méretét.

És van a 3. kategória, amik tudnak valami extrát, pl. gőzfunkció.

Mint írtam, nekünk a 2. kategória van.

A gép alapvetően 2 dologgal tud variálni: vízszint és idő. Nagyon sok gépbe sok az álprogram, pl. a Samsung gépekbe. Minden programhoz ugyanazt a vízszintet használja, tehát gyakorlatilag, csak azt tudod változtatni, hogy a gép mennyi ideig menjen. Oké, hogy van benne 5-6 erős program, de ha nincs benne egy darab kímélő program sem például nyomott mintás felsőkhöz,akkor belegondolsz nem is olyan jó gépek ezek. Persze használják a hangzatos neveket: kerámia fűtőszál, gyémántdob, ezüstmosás, amik semmit nem érnek. Főleg ha nincs benne egy nyamvadt kímélő program, és esetleg egy drága pénzen vett felsőt pár mosás alatt kicsinál, leválik róla a minta. Az igazi kímélő mosás az, amikor a gép sok vízet enged, és a ruhák ebben "lebegnek" és nem a dobnak csapkodja őket, és ezáltal kímélő a nyomott felületet. Na ezt a Samsung gépek alapból nem tudják. Például ezekbe a nyomott felsőim, Diesel és Armani márkájúak alapból tönkre mennének.

Ja, és nem szabad bedőlni az energitakarékosságnak. El kell dönteni: minek veszel gépet. Azért, hogy spóroljál, vagy azért, hogy normálisan mossál? Nővéremnek 40 l-es Samsungja van, alig használ vizet. Nekem 56 l-es LG van, ez is "A" energiaosztály, de jobban bízok benne, hogy látok is benne vizet, szerintem jobban mos. Akár mennyire modernek a mai gépek, egy bizonyos mennyiségű víz akkor is kell, hogy tiszta legyen a ruha.

Sok videót megnéztem a youtube-on, hogy hogyan mos egy gép. Így esett a választásom egy LG mosógépre: LG F1056ND

6 kg, 1000, kis kijelző, 90.000Ft. Persze van 8kg-os, 1400-as, nagy kijelzős változatban több tízezerrel drágábban is.

Direct Drive Inverter motor: tényleg van értelme, nagyon halk. Sok program, és álprogramok, hanem látom rajta hogy tényleg máshogy mos: más időtartam és különböző vízszinttel mos például ha sima pamuton megy, más vízszinttel ha kímélőn vagy mással ha takaró programon.

Mondom, nem ilyen álprogramok vannak benne, mint a Samsungokon, amin gyakorlatilag minden program ugyanaz, mert ugynúgy mos ugyanazzal a vízszinttel, gyakorlatilag a programok csak abban különböznek, hogy mennyi ideig mosson.

Merem állítani, hogy ez az LG gép tényleg nagyon jó, valóban különbözőek a programok, nem ilyen álprogramok. És 56l a vízfogyasztása, tehát rendesen mos. Persze ha azért veszel gépet, hogy takarékoskodjál, akkor vegyél Samsungot, és az csak 40l vizet eszik.

2011. júl. 31. 22:41
 7/8 anonim ***** válasza:

Utolsó bekezdésben ezt akartam írni:

"Sok program, és NEM álprogramok, hanem..."

2011. júl. 31. 22:45
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat !
2011. aug. 1. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!