Egy új mosógépet szeretnék venni, de tanácsokat szerenték kérni, hogy többé lehetőleg ne is kelljen?
lehet ,hogy nem szép,de ha még lehet kapni akkor HAJDÚ ENERGOMATT
A régi ezek a fajták 4 tagú családra elment 30 évig is. Kisesebb javítással.
Azt kell, hogy tudja, amilyen programokat használsz, ennyi.
Szárítósat szerintem nem éri meg megvenni, nagyon nem gazdaságos. Egyrészt a szárítás ugye energia, másrészt amik ilyen kombinált gépek, ott szárítani max. fél adagot tudsz, tehát vagy minden nap mosol, vagy mosás után kiszededc a felét, megszárítod a benn lévőt, aztán kiszeded, megszárítod a másik felét, macerás. Akkor már inkább vegyél egy szárítógépet.
Egyébként ami érdekes lehet, ha dohányoztok, az a gőzzel való szagtalanítás. Más nem nagyon. Ja és sima gépet szerintem nem éri meg százezerért se venni, mert az ötvenezres is ugyanazt tudja.
Először is szerintem a szárítási funkció hülyeség. Mert hogyan néz ki az a ruha, ami bent összegyűrve a gépbe megszárad, mindent lehet majd vasalni, több a kár, mint a haszon. Normálisan felteregetve vizesen csak néhány darabot kell vasalni, a ruhák többségét nem kell.
Mosógép:
Én 3 kategóriára osztom őket: legolcsóbb darabok, aztán a 80.000Ft-tól a 140.000Ft-ig tartó kategória, és a 140.000Ft-nál drágább darabok.
Tehát vannak az alap darabok.
Nekünk a 2. kategória van. Itt annyi a különbség pl. a 90 000Ft-os és a 140 000Ft-os kategória között, hogy pl a mi 90 000-res gépünk 6kg-os, 1000-res fordulatú és kicsi LCD kijelzőjű, addig ugyanezt a gépet megvehettük volna 130 000Ft körül. Teljesen ugyanez volt, csak nem 6 hanem 8 kg-os, 1000-res helyett 1400-as centri fordulatú és nagy LCD kijelzőjű. Nem lámpa gyullad ki a kiválasztott fordulat mellet, hanem kijelzi számmal. Őszintén megmondom, mind a 3-at lesz@rom. 8 kg-ot úgy sem mosok egyszerre, 800-nál többön nem centrizek, a ruha meg nem fogja tudni a kijelző méretét.
És van a 3. kategória, amik tudnak valami extrát, pl. gőzfunkció.
Mint írtam, nekünk a 2. kategória van.
A gép alapvetően 2 dologgal tud variálni: vízszint és idő. Nagyon sok gépbe sok az álprogram, pl. a Samsung gépekbe. Minden programhoz ugyanazt a vízszintet használja, tehát gyakorlatilag, csak azt tudod változtatni, hogy a gép mennyi ideig menjen. Oké, hogy van benne 5-6 erős program, de ha nincs benne egy darab kímélő program sem például nyomott mintás felsőkhöz,akkor belegondolsz nem is olyan jó gépek ezek. Persze használják a hangzatos neveket: kerámia fűtőszál, gyémántdob, ezüstmosás, amik semmit nem érnek. Főleg ha nincs benne egy nyamvadt kímélő program, és esetleg egy drága pénzen vett felsőt pár mosás alatt kicsinál, leválik róla a minta. Az igazi kímélő mosás az, amikor a gép sok vízet enged, és a ruhák ebben "lebegnek" és nem a dobnak csapkodja őket, és ezáltal kímélő a nyomott felületet. Na ezt a Samsung gépek alapból nem tudják. Például ezekbe a nyomott felsőim, Diesel és Armani márkájúak alapból tönkre mennének.
Ja, és nem szabad bedőlni az energitakarékosságnak. El kell dönteni: minek veszel gépet. Azért, hogy spóroljál, vagy azért, hogy normálisan mossál? Nővéremnek 40 l-es Samsungja van, alig használ vizet. Nekem 56 l-es LG van, ez is "A" energiaosztály, de jobban bízok benne, hogy látok is benne vizet, szerintem jobban mos. Akár mennyire modernek a mai gépek, egy bizonyos mennyiségű víz akkor is kell, hogy tiszta legyen a ruha.
Sok videót megnéztem a youtube-on, hogy hogyan mos egy gép. Így esett a választásom egy LG mosógépre: LG F1056ND
6 kg, 1000, kis kijelző, 90.000Ft. Persze van 8kg-os, 1400-as, nagy kijelzős változatban több tízezerrel drágábban is.
Direct Drive Inverter motor: tényleg van értelme, nagyon halk. Sok program, és álprogramok, hanem látom rajta hogy tényleg máshogy mos: más időtartam és különböző vízszinttel mos például ha sima pamuton megy, más vízszinttel ha kímélőn vagy mással ha takaró programon.
Mondom, nem ilyen álprogramok vannak benne, mint a Samsungokon, amin gyakorlatilag minden program ugyanaz, mert ugynúgy mos ugyanazzal a vízszinttel, gyakorlatilag a programok csak abban különböznek, hogy mennyi ideig mosson.
Merem állítani, hogy ez az LG gép tényleg nagyon jó, valóban különbözőek a programok, nem ilyen álprogramok. És 56l a vízfogyasztása, tehát rendesen mos. Persze ha azért veszel gépet, hogy takarékoskodjál, akkor vegyél Samsungot, és az csak 40l vizet eszik.
Utolsó bekezdésben ezt akartam írni:
"Sok program, és NEM álprogramok, hanem..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!