A hűtőnek megnő az áramfogyasztása, hogyha nagyobb fokozaton használom?
Ha valamiből többet kapsz (itt hidegből), bizony többet kell érte adni..
Amennyivel többet jár, pontosan annyival fogyaszt többet.
Biztos megnő, hiszen az alacsonyabb hőmérséklet tartásához többet kell mennie a kompresszornak. De nem hiszem, hogy jelentősen, a mai hűtők elég keveset fogyasztanak.
Forintra nem tudom, csak tippelek, hogy max. egypárszáz Ft plusz ha feltekered két fokozattal, vagy még annyi se. Függ attól mennyire szellőzik a hátulja, nincs-e mögötte radiátor, tél van vagy nyár...
20:00-nak..
Hát nagyon nem így látom, és tényleg látom.
Ha feltekerem télen a fűtést otthon, még ugyanolyan hőmérsékletű napokon is (láthatóan ugyanannyit süt a nap, ugyanannyit mond a meteorológia) bizony jóval több gáz fogy, mutatja az óra! És nem az első napról van szó, amikor ugye a feljebb fűtés idejére indokoltnak látnám én is, hanem a köv. stb. napokról.
Úgyhogy nekem mondhatsz amit akarsz, nem hiszem hogy úgy van, a számok mást "mondanak". (Meg azért jártam iskolába is, és hűtőszerelőként is mást tapasztalok.)
Akármennyire is magyarázod ez az ábra bizony azt mutatja hogy ha nagyobb a hőmérséklet-különbség, akkor egységnyi idő alatt nagyobb a hőmérsékletváltozás, ami ugye m*c*dT-vel energia, az energia/idő az meg teljesítmény, tehát ha nagyobb különbséget akarsz fenntartani az több energiádba fog fájni.
@20:00
Amit mondasz, eleve ellentmondás. Ha a szinten tartáshoz nem kellene energia, mert mondjuk tökéletes a hőszigetelés és nem nyitjuk ki soha, akkor esetleg. Így elvileg ki is húzhatnánk a falból, tartaná a hideget. De a folyamatos üzemben is fogyaszt energiát (kb. te is ezt írtad), vagyis hő áramlik be a hűtőbe. Ha pedig van hőáramlás, akkor az annál nagyobb, minél nagyobb a hőmérséklet különbség, vagyis magasabb fokozatban nagyobb energia kell ennek ellensúlyozására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!