Villanyszerelők, mit tegyek? 35 mikrofarádos kondenzátor helyett más értékű---mi lesz?
A 220v/550w-s villanymotorom indítókondijának vezetékét tőben elrágta az egér.
Csak 25-ös van itthon. Mi történik,ha azt rakom rá...vagy ne is próbálkozzak,vegyek 35-öst.
Üdv!
Megpróbálhatod 25-össel is, maximum lomhábban fog indulni terheléssel.
Köszi.
Egy kicsi terménydarálót hajt,nem nagy az igénybevétel,ráadásuk heti-kétheti 15 percet megy.
Elmész egy elektronikai üzletbe és veszel náluk 1uF/1000V-os fólia kondenzátort (unipoláris), annyit amennyi a motorindító kondenzátor helyére kell kapacitásban. Kicsit nagyobb lesz, mint az eredeti motorindító, de így legalább javítható. A kondikat párhuzamosan kell kötnöd és be is kell dobozolnod.
Sok sikert!
Kedves utolsó!
Ez is nagyon jó ötlet, de így vagy 35 forrasztást kell csinálnia. Ez 35 hibalehetőség. És még mindíg él az az egér, aki elrághatja az egyetlen szál madzagot. Csak ugy lesz biztonságba, ha megfogja az összes egeret, összeforraszt 35 kondenzátort, beépíti egy dobozba, a két végét beköti, ahova köll, és máris mehet a darálás, havonta 2x .
Köszi mindenkinek !!!
-KÉSZ van...felraktam a burkolatokat is,amik eddig a polcon voltak.
-Még pénteken kérdeztem egy háztartásigép-alkatrész boltban,ott 1100 ft-ot mondtak rá-sokalltam. Van itthon pár kisebb,ezért írtam ki a kérdést...hátha jó lesz a kisebb is.
Végül a bolhapiacon vettem alku után 300 ft-ért,ráadásul szakitól/nyugis vill.szer/---így magyarázott...tanultam is Tőle..
Üdv. mindenkinek !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!