Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Villanyszerelők, mit tegyek?...

Villanyszerelők, mit tegyek? 35 mikrofarádos kondenzátor helyett más értékű---mi lesz?

Figyelt kérdés

A 220v/550w-s villanymotorom indítókondijának vezetékét tőben elrágta az egér.

Csak 25-ös van itthon. Mi történik,ha azt rakom rá...vagy ne is próbálkozzak,vegyek 35-öst.

2011. jún. 25. 21:08
 1/10 anonim ***** válasza:
Vedd le a burkolatát a kivezetésnél és forrassz rá vezetéket.
2011. jún. 25. 21:10
 2/10 anonim ***** válasza:

Üdv!

Megpróbálhatod 25-össel is, maximum lomhábban fog indulni terheléssel.

2011. jún. 25. 21:26
 3/10 A kérdező kommentje:
Az a baj vele,hogy ez már újabb,teljesen műa.házas...nem áll ki szinte semmi,közvetlen tőben rágta el a dög,a beöntött műgyantát viszont nem akarom farigcsálni.
2011. jún. 25. 21:27
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi.

Egy kicsi terménydarálót hajt,nem nagy az igénybevétel,ráadásuk heti-kétheti 15 percet megy.

2011. jún. 25. 21:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha indító kondi akkor valóban lomhábban fog indulni ez így igaz. De ha állandó üzemű akkor a teljesítmény lessz kevesebb, de nem hinném hogy 0.55KW-os motorra ekkora kondi kellene üzemszerüen, max 16 mikro.
2011. jún. 26. 18:53
 6/10 A kérdező kommentje:
Ekkora volt rajta...ez egy kb. 25 éves IMI motor.
2011. jún. 26. 19:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Holnap reggel már vehetsz egy olyant, ami belevaló. Csak nem most éjjel akarsz terményt darálni?
2011. jún. 26. 23:50
 8/10 D.O.81 ***** válasza:

Elmész egy elektronikai üzletbe és veszel náluk 1uF/1000V-os fólia kondenzátort (unipoláris), annyit amennyi a motorindító kondenzátor helyére kell kapacitásban. Kicsit nagyobb lesz, mint az eredeti motorindító, de így legalább javítható. A kondikat párhuzamosan kell kötnöd és be is kell dobozolnod.

Sok sikert!

2011. jún. 27. 09:12
 9/10 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Ez is nagyon jó ötlet, de így vagy 35 forrasztást kell csinálnia. Ez 35 hibalehetőség. És még mindíg él az az egér, aki elrághatja az egyetlen szál madzagot. Csak ugy lesz biztonságba, ha megfogja az összes egeret, összeforraszt 35 kondenzátort, beépíti egy dobozba, a két végét beköti, ahova köll, és máris mehet a darálás, havonta 2x .

2011. jún. 28. 14:22
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek !!!

-KÉSZ van...felraktam a burkolatokat is,amik eddig a polcon voltak.

-Még pénteken kérdeztem egy háztartásigép-alkatrész boltban,ott 1100 ft-ot mondtak rá-sokalltam. Van itthon pár kisebb,ezért írtam ki a kérdést...hátha jó lesz a kisebb is.

Végül a bolhapiacon vettem alku után 300 ft-ért,ráadásul szakitól/nyugis vill.szer/---így magyarázott...tanultam is Tőle..

Üdv. mindenkinek !

2011. jún. 28. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!