Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért folyik ki a víz a...

Miért folyik ki a víz a befolyó cső alatti lyukból a mosógépünknél, amikor a kimenő cső a mosógép alján van? Hajdu 750 régi típusu mosógép.

Figyelt kérdés

Egy kép linkje, amin bejelöltem mindent.

[link]

2011. jún. 17. 15:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Talán hülyén hangzik,de a felső lyuk a túlfolyója a gépnek.Ha nem jól zár le a mágnesszelep,akkor a felesleges víz itt folyik ki!Az alsó kifolyócső előtt egy szivattyú van ami csak akkor müködik ha vizet cserél a gép vagy centrifugáz.Normál esetben a szivattyú áll és így nem engedi ott kifolyni a vizet.Gondolj bele ha ott ki tudna folyni a víz akkor sose telne meg a mosógéped,olyan lenne mint egy lyukas vödör!Kicsit meg kell olajozni vagy zsírozni a mágnesszelepet,hogy könnyebben mozogjon és így teljesen lezárjon.Vízkő okozza:az is jó ha 20% os ecettel jól bespricceled és utána átöblíted a mosógépet!
2011. jún. 17. 23:57
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia.

Sajna nem tudtam megnyitni a képet,de mivel nem egy gépet javítottam már sejtem hol lehet a hiba.

A betáp víz mágnes szelepje a hibás, ha az alsó pici lukon folyik akkor a gumi membrán szakadt át,ha a hollandinál ereszt akkor a menetes csonk repedt meg.

Nem 1 bonyolúlt feladat kicserélni a szelepet és nem is drága 2-3 ezer forint.

Remélem segítettem.

2011. jún. 18. 00:14
 3/9 anonim ***** válasza:

Az elsőnek.

Hova kell spriccelni az ecetet? a mágnesszelep melyik részére gondoltad?

Csak úgy érdeklődés szinten kérdezném.

2011. jún. 18. 00:17
 4/9 anonim ***** válasza:
Ahol befolyik a víz! Vagy egy újbegynyi gépzsírt bekened a tengelyt! Bedugod az ujjad a beömlő lyukba és érzed a tengelyt!Egy két mosás után a tengely bejáródik és megszűnik a túlfolyás! a Mi mosógépünk is csinálta,bekentem azóta megszünt a túlfolyás és müködik a szelep.Köszöni a mosógép azóta kitűnő egészségnek örvend pedig már 26 éves!
2011. jún. 18. 07:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha van virágspriccelőd,vagy bármilyen pumpás flakonod gondolom tudod mire gondolok?!Abba tedd az ecetet vedd le a befolyócsövet(ahogy a képen van)a fúvókát közvetlenül a beömlőrészhez tedd! pumpálj be 5-10 et ne sajnáld maj egy jó órán keresztül hagyd úgy utána ha van pici gépzsír bekenni a szelepet a fennt leítak szerint,ha nincs az sem tragédia! utána kétszer öblítsd át a mosógépet 11A programm áztatás és centri ÜRESEN! és KÉSZ!
2011. jún. 18. 07:45
 6/9 D.O.81 ***** válasza:

Üdv!

Ezzel a hibával már találkoztam.

A hiba a nyomásérzékelő tömítetlenségére utal.

Megoldás:

Megfogod a gépet és olyan helyre viszed, ahol le tudod ereszteni belőle az összes vizet, majd leveszed azt a lemezt, amibe a túlfolyó, a vízcsatlakozás, a hálózati kábel és a szivattyú szűrője és a szennyvízvezeték van befoglalva.

A szennyvízcső a szűrőházba csatlakozik. A szűrőházból áll ki egy vékony kb. egy centiméter átmérőjű cső, mely egy karmantyún keresztül egy másik csőben folytatódik, ami a program kapcsoló és a vízszelepek között elhelyeszkedő kb. 10 centi átmérőjű egyik felén egy rakás csatlakozóval ellátott olyan öt centi vastag korongban végződik. Ez a nyomáskapcsoló.

Ha ez az összekötő cső valahol ereszt, akkor a gép rosszul érzékeli a vízszintet és túltölt.

Le kell venned a karmantyúról az érzékelő felé menő csövet és bele kell fújnod. Ha hallasz kattanásokat számszerin hármat, akkor valószínűleg jó a kapcsoló.

Megjegyzem kell hozzá tüdő.

Mivel ez az eszköz igen ritkán megy tönkre így a karmantyút kell egy kicsit megerőszakolni, azaz, ha tudsz szerezni az érzékelő csövéhez hasonló átmérőjű awab bilincset kettő darabot, akkor a karmantyú mindkét felén jól meg kell húzni, hogy ne eresszen, ezután a gépet összerakni és üresen elindítani. Ha túltöltés nélkül feltölti magát, betűtárcsát nullára állítani, majd ajtót kinyitni és megnézni mennyi víz van benne. Ha a víz szint a dob tengelye alatt van akkor jó, ha felette van akkor még valahol ereszt. Ezután a vizet a géppel le lehet szívatni és már is munkába fogható.

Sok sikert!

2011. jún. 20. 09:53
 7/9 anonim válasza:

Köszönöm a részletes leírást D.O.81!

Nálam ma jött ki a fent említett hiba, és a leírás alapján kb 10 perc alatt megjavítottam a gépet. :)

2016. febr. 8. 21:54
 8/9 Tomcsika64 válasza:
Köszönöm. Mindjárt az első válasz megoldotta a problémát. 20%-os ecettel bespricceltem a szelepet, 1 órát állni hagytam és az 5A-val átöblítettem. Tökéletes lett!
2019. okt. 27. 08:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Attól függetlenül, a 2011-es (#1) butaságokat beszél.

A szivattyú lapátjai egyáltalán nem zárják el a vizet, simát átfolyik rajta, állóhelyzetben. Mintha egy ventilátorról beszélnénk: állnak a lapátok, nem engedi át a levegőt? Dehogynem.

A mosógépek egyszerűen a közlekedő edény elvén alapján tartják meg vizet: a kifolyócső magasabbra van emelve, mint a vízszint, így nem folyik ki, még szép.

Ha leengeded a csövet, lazán kifolyik.

Ami igaz, hogy fent, a mágnesszelep után van a sugártörő nevű egység, ami vízkövesedés esetén folyást okoz.

Ami hülyeség: a mágnesszelepet nem tudod sem zsírozni, sem olajozni, ilyen anyagok nincsenek is benne, nem is tudod szétszedni.

Viszont van egy ilyen sajátossága, ha vízkövesedés miatt eltömítődik a kimenete, nem tud zárni benne a membrános szerkezet, aminek szüksége van a nyomáskülönbségre.

Ugyanis a mágnesszelep áram nélkül önmagát zárja le, hiszen biztonsági okból is így kell működnie. A megoldás másik oka, hogy ezáltal egy gyenge elektromágnes nagy víznyomást tud kezelni, mert csak a nyitáshoz kell egy kis erő, a zárást a víz saját nyomása intézi, ha furcsán is hangzik.

2019. okt. 27. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!