Pár éves mosógépünkből mostanában mosás közben elképesztő bűz árad. Kicsit a záptojás szagára emlékeztet. Mitől lehet?
Figyelt kérdés
2009. márc. 22. 11:53
1/6 anonim válasza:
A mosógépben a mosóporból, öblítőből és a vízkőből fogkrém szerű lerakódás képződik. Ezen a lerakódáson megtelepedhetnek a bacik és ezért van általában szaga a gépnek. Első körben vegyél 1-2 liter ecetet, öntsd bele a gépbe és üresen lehetőleg a legmagasabb hőfokon mosd át. Ha ettől sem szűnik meg a szag, akkor gyógyszertárban vegyél Neomagnol tablettát és azzal ismételd meg az átmosást.
2/6 A kérdező kommentje:
köszi,kipróbáljuk:)
2009. márc. 22. 12:32
3/6 anonim válasza:
Kiegészítésként, ha nem mosol, akkor hagyd nyitva a dobnak az ajtaját, mert bepenészedhet. Ez is lehet a szag forrása. Jobb, ha tud szellőzni.
4/6 anonim válasza:
Nekünk is volt ilyen! Pedig én nyitva hagyom a mosógépet... A szag megjelenése után nem sokkal, dugulásunk lett. Nekünk a mosdó szifonjába van bevezetve a mosógép csöve.
5/6 anonim válasza:
Attol is fugg, hová van bekotve a mosogép kivezeto csove. Megnézetném szakemberrel nem e kell kozbeiktatni egy ú.n. buzelzárot amilyen a szifonokban is van, meg a WC ben a víz amikor leoblíted. En hosszabb ideig kulfoldon tartozkodtam es a buzelzáro vízréteg elpárolgott a WC bol, ott is elég kellementlen szag volt amikor néhány honap mulva hazaérkeztem, de a szelloztetés és már az elso WC használat után a buz megszunt.
6/6 A kérdező kommentje:
köszi szépen,már nem büdi a gép:) ez az ecetes dolog bevált:) köszi mégegyszer!!!
2009. márc. 29. 18:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!