Hűtő nem áll le, alul fagyaszt felül épphogy langyos. Lehet csak el van dugulva?
Üdv!
Dugulás lehetséges, mert nem ritka, hogy a kompresszorból olaj kerül fel az elpárologtatóba.
Ilyennel én is találkoztam, nem indesit, hanem a valamikori 23 éves jugoszláv hűtőnk fagyasztótere állt le. Ez úgy lett orvosolva, hogy a feszültségmentesített készüléket elég agresszíven az ajtóig és vissza mozgattuk.
Ez a rászkódás elég volt az olajdugó eltávozására.
Sok sikert!
Tisztelt DO 81!
Kicsit tévúton jársz az olajdugóval kapcsolatban. Mivel 1 kompresszoros a gép és a fagyasztóban -20 fok van akkor nem lehet benne dugulás.Viszont a hűtő és a fagyasztó között van egy cső és abban egy légterelő lap amivel tulajdonképpen az átáramló levegőt szabályzod. Ez a lap szokott eljegesedni, nem tud mozogni tehát a hőfokot sem szabályozza.
A kérdezőnek.
Pakold ki a fagyót és a hűtőt, kihúzod a dugaljból 1 napra és általában megjavul /a mienk is ezt tette/ ha mégsem:szakembert hívsz.
Remélem segítettem.
w3dzz!
Tudsz olvasni?: "Van egy Indesit !2 részes! !alul! fagyasztós 1 kompresszoros hűtőm".
Két részes alul fagyasztós. Magyarázd már el, hogy hogy a pokolba megy fel a nehéz hideg levegő a zárt fagyasztótérből a szintén zárt hűtőtér melegebbik felébe.
Amiről te beszélsz az a kis kompakt, fagyasztórekeszes hűtőkészülékek, melyekben nincs fizikailag különválasztva a hűtőtér és a fagyasztótér!
További szép napot!
DO 81-nek.
Úgy megy fel a hideg levegő kedves mindenhez jobban értő barátom, hogy van benne 1 ventilátor ami a levegőt keringeti, és a mennyiség szabályzó lap szokott lefagyni.
Ezt egyrészt saját tapasztalatból mondom (ugyan nekem régebbi modell volt),másrészt észrevehetted hogy én is mint te villamos szakember vagyok, tehát konyítok valamit a témához ha nem is hűtő szerelő szinten.
És hidd el tudok olvasni, te a szöveg értéssel hogy állsz?
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi válaszokat! Észrevettem még valamit, mégpedig a hűtőből kijövő cső ahol rácsatlakozi a kompresszorra szivárog. Nem biztos de olyan szaga van mint a kompresszorolajnak. Lehet hogy mégiscsak bekerült az olaj a rendszerbe és eldugította a felső részt,vagy esetleg azon a résen elszökött a gáz?
A mégegyszeri kiolvasztás nem vált be sajnos.
Ha már olajat találsz a kompresszornál az már régen rossz!
Amúgy igen az utolsó megjegyzésed szerint elengedte a hűtőközeget. A kompresszor érdekében a készülék további járazása nem ajánlott.
Ha szerencséd van, akkor egy újratöltéssel megúszod, ha nincs, akkor a komplett kompresszort is cserélni kell.
Üdv!
Feltöltöttük újra gázzal és átforrasztottuk a csatlakozásokat, megy rendesen, remélem nem lessz vele gond.
Köszönöm a hozáászólásokat!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!