Meg lehet-e csináltatni? Ha igen, kb. mennyibe kerülhet?
Necces a dolog.. Létezik "hűtőtest foltozó", de nagyon függ attól, mekkora a lyuk...
Nem szeretik csinálni, használni, mert kétesélyes a dolog, és kétszer kiszállni és bukni a javítást nem szerencsés.
Hát neccesen, az aluminiumrész befoltozása elég költséges, ha a réz része sérült az egyszerűbb..
Szerintem 10-15 ezres költségre számolhatsz nyugodtan.
Ha ez nem valami komoly hűtő akkor szerintem nem érdemes foglalkozni vele.
Én mindíg forró vízzel szoktam kimosni.
Mivel sikeresen kilyukasztottad az elpárologtatót, ez a következő munkafolyamattal jár.
Kijön a szerelő, ha tudja, megjavítja az elpárologtatót, majd hátul a kompresszornál a leszívócsonkra ráforraszt egy önzáró szelepet, majd levákuumolja a rendszert. Ez idáig emberünk már fél órát birkózott a ketyerével. A levákuumolás jó negyed-fél óráig el szokott tartani. Majd feltölti a hűtőkört az új hűtőközeggel.
Ha minden igaz ezért az egy-másfél órás mutatványért olyan 25000-45000 Ft körüli járandóságra számíthatsz.
Sok sikert!
Je ezt elfelejtettem.
Ha legközelebb leolvasztást csinálsz, vedd szépen elő a hajszárítót és azzal pucold le az elpárologtatót.
Én is így olvasztottam le nagyon sokszor a régi hűtőt.
Durván 15-20 perc alatt végeztem a jég mennyiségétől függően. Műanyag burkolatra figyelni kell nehogy nagyon megereszkedjen.
Köszi a hasznos és kevésbé hasznos válaszokat!
5 ezerből megúsztam, 1 nap alatt kész lett. :oP
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!