Segítség! A mosógépem kiverte a biztosítékot. Visszakapcsoltam a villanyórában és hiába van mindenhol visszakapcsolva, mégis valahol visszajött az áram, valahol nem. Mit tegyek?
Ja, és becsavarható, az van ráírva, hogy 10/500
(Bocsánat, hogy nem nagyon tudom a szakszavakat, de műszaki dolgokban nem nagyon járatos hölgy vagyok...)
Tegyél bele 10 Amperes tartalék biztosítékot.
A 10/500 annyit jelent, hogy 500V 10 Amperig jó.
Azt írtad, hogy valahol van villany valahol nincs.
Mivel diazed rendszerű biztosítékaid vannak, ebből arra következtetek, hogy a lakás szerelése bőven túl van már az 25-50. életévén. Mivel a zárlat nagy energiájú impulzus, ezért egyes kötéspontok sérülhetnek, vagy eléghetntek, így biztosíték csere után, ha egyes helyeken nincs villany, akkor kell szakember a hiba megkereséséhez.
A diazed rendszerű biztosítékokon a sebességet jelölni szokták. A lomha kioldási karakterisztika jele egy csigaház szimbólum. Az sem mindegy, hogy milyen biztid van. Diazed 1-es, 2-es, 3-as tipusú. Az egyes az a ceruza, kb másfél centi átmérőjű, a kettes a baby az olyan 3 centi átmérőjű, a hármas az a góliát és olyan 4,5 centi átmérőjű. méret miatt nem csereszabatosak.
A 10/500 meg azt jelenti, hogy 10 Amperes és 500 Volt feszültségig használható.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!