Milyen takarítógépet vegyek?
Vagy milyet ne ill. mire figyeljek vásárláskor?
Otthonra kárpitra, padlóra, padlószőnyegre...
Ha jót és tartóssat akarsz nézz szét az eta.hu oldalon.
Megéri!!!!
Villszer.
Jelentem a gép megérkezett! Összeraktam, kipróbáltam. Leírom első tapasztalataim. De úgy olvassátok, hogy nincs összehasonlítási alapom más gépekkel mert ez az első.
Az összeszerelése egyszerű önmagától érthetődő és csak egy féle képpen kivitelezhető, de segítséget nyújt az érdekes magyarságot nyújtó használati útmutató. A gép masszív egy darab.
Bekapcsolás után senki ne gondolja hogy szóba tud elegyedni munka közbe bárkivel, de egy hangos szóváltás megejtető (78dB/A). Egy mezei porszívóhoz képest hangos, iparinak megfelelő.
A motor 1300W teljesítményű, de nem összehasonítható az ereje egy átlagos hasonló adatokkal bíró háztartási porszivóénál mert annál jóval nagyobb.
A porzsákja (papír, textil) a leírás szerint 9 liter (nem írtam el).
Nedves porszívó:
A tiszta víz tartály 3 literes míg a koszos vizé 12 liter.
Az előbbi mérete túl kicsi az utóbbié túl nagy egy átlag otthoni használónak.
Kb.5*4m es szőnyeg takarításához 6 liter (2 tartály) vizet takarítószert használtam fel, tehát meg kellet szakítanom a munkát az újratöltéshez miközben a koszos vizes tartály még pangott az ürességtől.
Persze ha az akvárium vizét akarom leszívni (hal nélkül) vagy épp szívattyúként haszálnám kevés. Bár egy háziasszonynak a 12 liternyi vizet meg is kell tudni emelni mondjuk a wcig.
Az elektromos kábele vékony könnyen átdöccen rajta a gép.
Elsőre az is tetszett, hogy nincs kábel visszacsörlőző ami legalább is az eddigi tapasztalatim szerint inkább előbb mint utóbb de tönkremegy és csak baj van a fityegő kábellel.
Itt a gép testére lehet körbetekerni, de odarögzíteni nem lehet (nincs egy vájat, kampó ami a helyén tartaná. Ezért hajlamos lepotyogni, letekeredni és ezzel a munkát nehezíteni.
Végigpróbáltam az összes toldalékot: padlószívó fej, nagy/kis szívó fej, kárpittisztitó fej, ablakmosó fej. A végeredmény ugyan az. praktikus, ügyes, használható és strapabíró. A hátrahagyott végeredmény is dícséretes.
Összeségében:
előny: maszív, erős, strapabíró gép melyel jó munkát lehet vele végezni
hátrány: kis tisztavíz tartály, gép testről potyogó elektromos kábel (feszesen feltekerve talán jó)
Eredmény: Jó vele dolgozni és szép munkát lehet vele gyorsan végezni.
Ajánlom mindenkinek! Köszönöm hogy az eta.hu javasoltad!
Osztályzat: 4,5
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!