Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Szeretnék ősszerakni egy...

Szeretnék ősszerakni egy körfűrészt milyen ékszilytárcsát tegyek a motorra ugyanolyat mint a tengejenvan vagy nagyobatt?

Figyelt kérdés
2011. márc. 6. 12:22
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerin tem kelene rá egy mek szakittó. Meg tallán ijen könyv a hejjes sirásrul.

Egyébként pedig az, hogy mekkora ékszíjtárcsa kell rá, az attól függ, hogy mekkora fordulatszámot és nyomatékot szeretnél elérni vele. Ezt ugye nem tudhatjuk, ráadásul ez csak az egyik paraméter, a másik az, hogy a motor mit tud. Ha nagyobbat szerelsz fel, mint ami a motor tengelyén van, akkor lassabban forog a tárcsa, mint a motor, de nagyobb nyomatékkal. Ha kisebb a tárcsa, mint a motoré, akkor gyorsabban pörög, de kisebb nyomatékkal. Arra azért vigyázz, hogy a tárcsára megengedett legnagyobb fordulatszámot ne nagyon lépd túl, mert nem biztos, hogy szeretni fogja...

2011. márc. 6. 12:30
 2/7 anonim ***** válasza:
én a három lóerős motorra tettem a 275-ös vídiabetétes tárcsát 1-1-be, hidd el, viszi a deszkát...
2011. márc. 6. 12:34
 3/7 A kérdező kommentje:
220v os 750w os 2850 a fordulata a motoromnak
2011. márc. 6. 12:50
 4/7 anonim ***** válasza:
attól függ, mekkora tárcsát akarsz rá rakni... Kisebb tárcsához elég 1:2-be kihajtani...
2011. márc. 6. 13:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Én egy-két hónapja kérdeztem,nem jött érdemi válaszom.

Nekem 1.1-s/egyfázis/ van,350-s síma orosz lap,2850-s a motorom, kb.a lap 3150~3200-t forog,ilyen ékszíjtárcsákat (12mm-s) találtam/és vettem/ a vásárban.

Nagyon jó lett,bár a 15 cm-nél vastagabb fához van egy 137-s Husim.

Tűzrevalóhoz,vagy barkácsoláshoz akarod ? Szerintem az egy lovas motornak ha 3ezer fölé mész a lap fordulatával,kevés lesz az erő.

Nagyon ki kell hajtanod a lapot,úgy viszont csúnyaán dolgozik,ha nem csak tüzelőt vágsz.

2011. márc. 6. 16:12
 6/7 A kérdező kommentje:
csak bútorlapokhoz és makszimum 10cm es vastag faanyaghoz akarom használni csak nemtudom birnáe a motor
2011. márc. 6. 17:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Bírja az ! Nekem egy Brjátka(30 éves orosz) automata mosógép motorból van a kis állványos-mindenesem,arra vágó-,köszörű-,drótkorongot fogatok fel. Van hozzá finom munkákhot egy 120-as,vékony,sűrűfogú lapom--1:1-be forog(2850)és azt elbírja. Az a mosógépmotor úgy 300 W körüli. És --igaz,lassan,de a cseréplécből hosszában vágtam vele szép vékony léceket a szúnyogháló takarónak.
2011. márc. 6. 18:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!