Egy mikrót miért nem szabad üresen elindítani?
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:44
De sötét vagy ha leáll a mikró a mikrohullám sugárzása és megszűnik.
Kaja azért melegszik mert elnyeli a mikrohullámokat vagyis 2,45 Ghz frekvenciáju elektromos hullám olyan mint a rádió adás csak az valahány 100Mhz csak a mikró nem zenét játszik rajta 2,45Ghz berezonáltatja a molekulákat így a rádióhullám kinetikus energiává alakul így hő keletkezik ezért melegszik a kaja.
Ha üresjáratban van túlterhelődik mivel öngerjesztő folyamat indul be.
Olyan égtelen marhaságot meg el se olvass hogy az étel elnyeli a hullámokat.Nem elnyeli hanem a rádióhullám hatására rezonálni kezdenek a molekulák attól melegszik át.
Másik fontos dolog hogy semmilyen káros hatása nincs a mikrónak, a hullámtér tökéletesen magában tartja a rádióhullámokat onnan semmi sem jut ki(szaknyelven Faraday-effektus játszódik le).A wifi és mobil hálózatok sokkal erősebb mikrohullámú sugárzást adnak át környezetüknek és mi minden nap abban tartózkodunk, ez valóban káros!
Na de mi baja lesz a mikrónak ha üresen megy?
Csak azért kérdezem, mert 2,5 éves kisfiamnak az a hobbija, hogy amikor nem látom akkor üresen inditgatja a mikrót.
Eddig semmi baja a mikómnak.Remélem nem is lesz. :)
Utolsó
Előttem már leírták páran, hogy miér nem szabad, csak olvass vissza. De fizikás rizsa nélkül én azt mondanám, hogy minden mikró használati utasításában ki van emelve, hogy nem indítjuk el üresjáratban. Szóval nem csináljuk mert ezt írták. Azt se tudom mi történik pontosan, ha fém edényt teszek bele, de azt se lehet a használati szerint szóval azt se szoktam tenni bele.
Egyébként aki azt mondja, hogy káros annak mondanám, hogy kb 10-12 éve van mikrónk és az egész család makkegészséges.
Mert a magnetron (ami kisugározza a mikróhullámú rezgést) túl sokat kap vissza a sugárzott energiából, hiszen nincs semmi ami jól elnyelné a sugárzást. (mint az étel)
Hogy káros, vagy sem? Nincs bizonyíték.
Milliónyi ember tömi magát tartósítóval és egyéb adalékanyaggal és látszólag makk egészséges.
Én is használok mikrót, de ha csak kicsivel több macera, akkor inkább lapon melegítek.
(Jah és jórészt saját biogazdaságól van az étel is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!