Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen gyakran kell kipucolni...

Milyen gyakran kell kipucolni a mosogatógépet?

Figyelt kérdés
Gondolkodom rajta, hogy veszek egyet, de 2 naponta nem akarok szűrőt szétszedni, kipucolni, a gépbe való betétel előtt gyakorlatilag elmosni az edényeket. Létezik olyan, hogy beteszem az edényt, elmossa a gép, időnként kitakarítom és kész?
2011. febr. 18. 11:01
 1/8 anonim ***** válasza:
A mienket a nejem hetente átnézi só öblítő szűrők és ennyi.Havonta vesz 1 dobozos mosogatógép tisztítót nyom 1 rövid progit és kész.Naponta használjuk egyébbként.
2011. febr. 18. 18:26
 2/8 anonim ***** válasza:
Mi az ősszel vettük,még nem volt tisztítva. Vasárnaptól lesz az Aldiba valami mosogatógéptisztító,most akarjuk először./9terítékes Hot.Arist./
2011. febr. 18. 19:20
 3/8 anonim ***** válasza:
"Létezik olyan, hogy beteszem az edényt, elmossa a gép, időnként kitakarítom és kész?" Igen, csak ennyi az egész. Nem kell elmosni, amikor belerakod, elég a darabos maradékot a használt szalvétával kitörölni (így megvalósul a recycling is). A szűrőt én spec. félévente nézem meg, ha kell, kipucolom. A géptisztítóval is félévente mosom át. 13. éves a gép, de csillog-villog még mindig a belseje, szerelő nem látta még (kopp-kopp).
2011. febr. 18. 23:59
 4/8 A kérdező kommentje:
Utolsó. Milyen márkájú a tied? Nekem volt egy Indesit, de gyakorlatilag 6 év alatt kb. 15x tudtam vele mosogatni, a többi esetben ugyanúgy vettem ki az edényeket, ahogy beraktam, csak rá is száradt a kosz.Az ismerőseimnél is már egy rizsszem is probléma, ami eldugítja azt a forgó izét, ami a vizet spricceli, ezért kérdeztem, mert ha több munka van a géppel, akkor inkább mosogatok kézzel.
2011. febr. 19. 08:26
 5/8 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok: Bosch, a legalapabb, mert mikor vettük, nemigen volt még választék. Az, hogy nem sikerül tisztára mosni, leginkább attól függ, hogy pakolsz bele. Figyelni kell, hogy ne takarják egymást az edények, a poharakat, nagyobb edényelt szájukkal lefelé, a tányérokat függőlegesen belerakni. A spriccelőkart valóban eldugíthajta az ételmaradék, de én ki szoktam törölni a használt papírszalvétával, vagy papírtörlővel. Nem is drága mosogatószert használok, hanem a Lidl sajátmárkás tablettáját, abból is az olcsóbbat. Vízlágyító sót teszek még pluszban, mert nagyon kemény errefelé a víz. Mindig tiszta lesz minden, még a tepsibe égett trutyit is eltünteti, pedig csak 65 fokos a víz.Illatosításra kinyomott citromot rakok bele, ettől nem csak isteni citromillat lesz a gépben, hanem az edények is teljesen cseppmentesre száradnak.
2011. febr. 19. 14:09
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is ebben a márkában gondolkodtam. Egyébként Calgonittel mosogattam, mindig figyeltem az edények elrendezésére, poharat, tepsit be se raktam, csak tányért meg evőeszközöket, de így is katasztrófa volt.
2011. febr. 19. 19:33
 7/8 anonim ***** válasza:
én ugyan nem mosogatom elő az edényeket kikotrom az ételmaradékot és a gépbe begyüjtöm a csetrest és megtelik 1 nap alatt és elniditom az econ és késsz ha kifogy a só vagy az öblítő feltöltöm az adagolót sok in 1 tabit használok van a gépen multitab funkció ettől független fetöltöm az adagolókat mert mindig világitana h töltsem fel és az öblitöadagolo minimumon van és 3 honapja van ez a whirlpool mosogatógépem és még nem fogyott ki az öblitő és minden ragyog 11 liter vizzel
2011. febr. 19. 22:29
 8/8 anonim ***** válasza:
19 éve van Elektrolux mosogatógépünk soha semmi baja nem volt,van hogy naponta 3x is mosogatunk vele! A lényeg ételmaradék ne kerüljön a gépbe!idönként havi 1x a szürőt megnézem és ennyi! Lényeg minél alapabb legyen a készülék ha lehet,ne legyen LCD-s kijelzője és nem kell sokféle program!Én amióta meg van egyféle mosogatást használom:a teljest előmosogatással!
2011. febr. 20. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!